Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ζευγάρια της showbiz στη δεκαετία του ΄90 υπήρξε ο Tupac με τη Madonna. Ο ράπερ, που έφυγε άδικα από τη ζωή και χάρισε μοναδικές επιτυχίες στο κοινό είχε περάσει τη φυλακή το 1995.

Τότε είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση καθώς και άλλες κατηγορίες, ενώ λίγο νωρίτερα στην προσωπική του ζωή είχε χωρίσει με την Βασίλισσα της Ποπ.  Μέσα από τη φυλακή λοιπόν της είχε γράψει ένα άκρως συγκινητικό γράμμα ζητώντας συγγνώμη και εξηγώντας τους λόγους του ξαφνικού χωρισμού τους.

Ανάμεσα σε άλλα έγραψε: «Το να εμφανίζεσαι εσύ με έναν μαύρο άντρα δεν θα ήταν ρίσκο για την καριέρα σου, τουναντίον θα σε έκανε να δείχνεις πιο ανοιχτή και ενδιαφέρουσα». Λίγο αργότερα επισημαίνει: «Ωστόσο εγώ αισθάνομαι ότι λόγω της «εικόνας» μου θα απογοήτευσα τους μισούς από όσους με έκαναν αυτό που πίστευα ότι είμαι».

Όπως είναι γνωστό ο Tupac υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ακτιβιστές, που προασπιζόταν τα δικαιώματα των αφροαμερικανών τόσο μέσα από  τη δουλειά του όσο και μέσα από τη γενικότερη στάση ζωής του.

Αξίζει να διαβάσετε ολόκληρο το γράμμα, στο οποίο ο τραγουδιστής δείχνει την έντονη μεταμέλειά του, τονίζοντας τη φράση «Δεν ήθελα να σε πληγώσω». Το συγκεκριμένο χειρόγραφο πρόκειται να δημοπρατηθεί με την αξία του να ξεκινά από τα 100.000 δολάρια.

Δείτε το συγκινητικό του γράμμα.