Στο σαλόνι του σπιτιού της Αθηνά Οικονομάκου υπάρχουν δεκάδες φωτογραφίες του μικρού Μάξιμου. Τον κοιτάζω και προσπαθώ να καταλάβω σε ποιον μοιάζει. «Το μωρό είναι μια μείξη και των δύο. Εγώ πιστεύω ότι έχει τα χαρακτηριστικά μου, αλλά οι εκφράσεις του είναι του Φίλιππου» λέει ενώ ο Φίλιππος μου δείχνει όλο καμάρι μια παιδική του φωτογραφία. «Ο μπαμπάς μας, όπως βλέπεις, δείχνει φωτογραφίες από τη δική του παιδική ηλικία και ισχυρίζεται ότι το παιδί είναι κλώνος του» προσθέτει η Αθηνά γελώντας. Η αλήθεια είναι ότι συμφώνησα με τη μαμά, και ο Φίλιππος αποχώρησε γιατί έπρεπε να βγάλει βόλτα τον Μαύρο, το βελγικό ποιμενικό σκύλο τους.

«Είναι χαζομπαμπάς, ε;» ρωτάω ρητορικά. «Είναι ένας τρομερά δοτικός μπαμπάς, ασχολείται πολύ με τον μικρό. Έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μου. Ο Φίλιππος είναι εργασιομανής και δεν πίστευα πως ένα τόσο μικρό πλασματάκι θα κατάφερνε να του αποσπάσει την προσοχή και θα τον έκανε να τα αφήσει όλα λίγο πίσω για να περνάει χρόνο μαζί του. Τη δουλειά του δεν είχα καταφέρει να την “κερδίσω” ούτε εγώ» παραδέχεται γελώντας.

Ο πολιτικός γάμος έγινε στο Γύθειο, ο θρησκευτικός στη Μύκονο, τη βάφτιση του μικρού, τον οποίο ήδη φωνάζουν Μάξιμο, πού σχεδιάζουν να την κάνουν; «Το μόνο που μπορώ να σου πω για τη βάφτιση είναι ότι θα γίνει μέσα στο 2019. Οι νονές του θα είναι η Βάσω Λασκαράκη, η Εύη Πρεβενά και η Νικόλ Παναγιώτου».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής