Τα απόνερα της συνέντευξης του στο BBC δεν έχουν τελειωμό για τον Πρίγκιπα Ανδρέα, τον γιο της Βασίλισσας Ελισάβετ. Από την πρώτη στιγμή το παλάτι στάθηκε αρνητικά προς τα όσα είπε ο Πρίγκιπας για τη σχέση του με τον Επστάιν και κλήθηκε αμέσως συμβούλιο για να δουν πως θα κινηθούν στη συνέχεια ώστε να μη βρεθεί όλο το παλάτι στο στόχαστρο της κοινής γνώμης.

Σε φωτογραφία που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, ο Πρίγκιπας Ανδρέας απεικονίζεται να κάνει ιππασία με την Ελισάβετ και δύο ακόμα άτομα λίγο έξω από το Λονδίνο, τα οποία πιθανότατα είναι προσωπικοί σύμβουλοι του καθενός. Ίσως αυτή να είναι η συνάντηση που του ανακοινώνει ότι δε μπορεί να συνεχιστεί η παρουσία του στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Πρίγκιπας Ανδρέας: Η συνέντευξη για τον Επστάιν του γύρισε μπούμερανγκ – Η στάση της Βασίλισσας Ελισάβετ και των μελών της βασιλικής οικογένειας

Κι αυτό γιατί λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι του ζητήθηκε να αδειάσει το γραφείο του και να πάρει τα πράγματά του. Μαζί  με τον Ανδρέα αποχωρεί από τα καθήκοντα της στο πλάιτ του η γραμματέας του Αμάντα Θερσκ, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για τα όσα είπε στη συνέντευξη ο Πρίγκιπας.

Επιπρόσθετα, ακυρώθηκε ένα προγραμματισμένο ταξίδι του 59χρονου Πρίγκιπα στο Μπαχρέιν στο πλαίσιο της δράσης του Pitch Palace. Πρόκειται για έναν οργανισμό που έχει στηθεί για να βοηθάει νέες επιχειρήσεις και η θέση του προέδρου που έχει εκεί, λογικά δεν θα του ανήκει για πολύ ακόμα.

Το βέβαιο είναι πως το παλάτι θα κάνει τα πάντα για να μην εξελιχθεί σε μια «καυτή πατάτα» στα χέρια του η υπόθεση, ιδίως εν όψει και της εορταστικής περιόδου.