Μια συνέντευξη για να την ζηλεύουμε όλοι οι δημοσιογράφοι, έδωσε η Σάρον Στόουν στο περιοδικό Allure και στον Ντάνιελ Πέργκαμεντ. Η 61χρονη Στόουν επανήλθε κινηματογραφικά φέτος μετά από πολλά χρόνια, συμμετέχοντας στην ταινία Laundromat με τη Μέριλ Στριπ. Με αφορμή αυτή την επάνοδο, δίνει τη συνέντευξη στο περιοδικό και περιγράφει το πόσο σκληρά της φέρθηκαν πολλοί επειδή ήταν και είναι όμορφη.

«Οι άνθρωποι είναι τρομερά αγενείς. Νομίζουν πως αν είσαι όμορφος, τότε θα είσαι ηλίθιος και ρηχός. Αν είσαι όμορφος, θα σε κάνουν να νιώσεις λίγος και μικρός. Κάθε άνθρωπος έχει τα χαρίσματά του. Και αν η ομορφιά είναι ένα από αυτά, θα πρέπει να την αποδεχτούμε και να την χαρούμε σαν ένα δώρο από τη φύση. Αν κάποιος είναι όμορφος…για όνομα του Θεού, ας του το επιτρέψουμε να είναι» λέει με έντονη αγανάκτηση η Σάρον Στόουν στη συνέντευξη και εξηγεί πώς μεταφράστηκε στην περίπτωσή της το gender inequality.

«Όσο μεγάλωνα, κέρδισαν τη δύναμη της δοξας. Πίστευα πως είχα τη δύναμη να είμαι μια ισχυρή γυναίκα στο Χόλιγουντ. Αλλά τότε δεν υπήρχε αυτό. Υπήρχαν όροι στο συμβόλαιο μου ότι θα μπορώ να διαλέγω τον συμπρωταγωνιστή μου, που δεν συνέβη ποτέ, ότι θα μπορώ να διαλέγω τις ταινίες που θα παίζω που επίσης δεν ήταν αλήθεια. Άλλωστε, η καριέρα μου αποδείχτηκε μικρή. Ήταν μια ψεύτικη δύναμη. Μπόρεσα να κάνω λίγες ταινίες, αλλά ήταν όλες επιλεγμένες από άντρες, γραμμένες από άντρες, που τις πουλούσαν άντρες.

Η καριέρα μου θα μπορούσε να έχει πάρει εντελώς άλλο δρόμο – νομίζω ότι είμαι πολύ περισσότερο από μια σέξι σταρ. Μπορεί να είχα τη δύναμη να πάρω 2 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ποτέ δεν είχα τη δύναμη να πάρω τα ίδια με έναν συνάδελφό μου. Όταν έπαθα το εγκεφαλικό (το 2001), δε μπόρεσα ποτέ να επανέλθω. Με έστειλαν να κάνω γκεστ εμφανίσεις στην τηλεόραση, να βρίσκομαι στο πίσω μέρος της δουλειάς. Δεν υπάρχει δύναμη που να λέγεται «υπήρξε κάποτε μια κινηματογραφική αστέρας».

Τώρα ανακαλύπτω τι πάει να πει αληθινή δύναμη. Η δύναμη της αξιοπρέπειας. Να μπορώ να συντηρήσω το σπίτι μου, την οικογένειά μου, τα οικονομικά μου, την υγεία μου, να ωριμάσω ως άνθρωπος που κατανοεί τον εαυτό του και τα λάθη του – από τις επιλογές ταινιών ως το ζήτημα της δημόσιας εικόνας – και είναι δικά μου για να τα αντέξω. Αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τη δόξα μου σε κάτι που να αξίζει».

Στη συνέντευξή της Σάρον Στόουν είχε θέση και το Βάσικο Ένστικτο, μια ταινία που σήμερα θα ήταν αρκετά αμφιλεγόμενη.

«Είμαι τόσο ευγνώμων για το σώμα μου. Όταν ήμουν νέα, όλοι μου έλεγαν τι πάει λάθος με το σώμα μου. Όταν γύριζα το Βασικό Ένστικτο, είχαν προσλάβει μια make-up artist που έβαζε κιλά make-up στο κορμί μου. Εγώ πήγαινα κάθε φορά στο trailer και το αφαιρούσα. Αλλά δεν είχα τη δυνατότητα να διαλέξω εγώ την make-up artist. Ούτε μπήκε το όνομά μου στην αφίσα. Νομίζω ότι έγινε την κατάλληλη στιγμή γιατί ενσάρκωσε όλους τους φόβους και τις αμφιβολίες και τις στιγμές αλλαγής της δύναμης των γυναικών. Παραμένει ένα ιντριγκαδόρικο φιλμ, αλλά θα μπορούσε να γίνει σήμερα; Αμφιβάλλω αν θα είχε το μέγεθος του συναισθηματισμού που είχε τότε».

Δείτε και τις υπέροχες φωτογραφίες της για τη φωτογράφιση εδώ.