Τα φετινά γενέθλια της Κάτιας Ζυγούλη, στις 3 Ιουλίου, θα είναι τα πιο ξεχωριστά της ζωής της. Η γενέθλια τούρτα της θα είναι και γαμήλια, καθώς μετά από δεκατρία χρόνια σχέσης και τέσσερα υπέροχα παιδιά, το αγαπημένο και λαμπερό ζευγάρι θα ανέβει επιτέλους τα σκαλιά της εκκλησίας.

«Η πρόταση γίνεται κάθε χρόνο, αλλά ναι, θα το πάρω το αγόρι» επιβεβαίωσε η Κάτια στις κάμερες που την περίμεναν παραταγμένες στην πιο πρόσφατη δημόσια εμφάνισή της στα μέσα Φεβρουαρίου, βάζοντας πλέον σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο μια σκέψη που το ζευγάρι είχε εδώ και καιρό στο μυαλό του. Όπως άλλωστε είχε δηλώσει και ο Σάκης μια από τις εκατοντάδες φορές που οι δημοσιογράφοι τον ρωτούσαν αν έχει κάνει πρόταση γάμου στη σύντροφο της ζωής του: «Κάθε χρόνο τής κάνω. Για όλη μου τη ζωή, μέχρι να την αποδεχτεί». Να που έφτασε η ώρα…

Ήταν Απρίλιος του 2015 και η Κάτια ετοιμαζόταν να παρουσιάσει το fashion & music event MadWalk, επιστρέφοντας μετά από καιρό στα φώτα των προβολέων, όταν μιλώντας στο People είχε μοιραστεί πως ο γάμος δεν υπήρξε ποτέ για εκείνη ζητούμενο στη σχέση της με τον Σάκη. «Τι θα πει τελικά “να παντρευτούμε, να πάμε στην εκκλησία”; Οι ψυχές μας είναι ένα και το αυτό. Απλά τώρα θα είναι αλλιώς γιατί θα συμμετάσχουν και τα παιδιά. Και νομίζω πως ειδικά η Αναστασία έχει καταλάβει ότι θα γίνει μια οικογενειακή γιορτή και έχει ενθουσιαστεί πάρα πολύ, ονειρεύεται πως θα είναι η παράνυφός μας. Για τα παιδιά μπορώ να βρω κι ένα νόημα πιο ουσιαστικό. Θα είναι ένα πάρτι για όλους μας. Κατά τα άλλα, όλο αυτό με το γάμο ως διαδικασία ποτέ δεν με γοήτευε. Και δεν είμαι καθόλου αντισυμβατική. Είμαι πάρα πολύ συντηρητική. Μια πολύ κλασική μαμά και σύντροφος» είχε εξηγήσει, κάνοντας όμως σαφές πως πλέον το να παντρευτούν ήταν ήδη από τότε στα άμεσα σχέδιά τους.

Η αλήθεια είναι ότι το Σεπτέμβριο του 2014, στη βάφτιση της Αριάδνης στην οικία Βαρδινογιάννη στην Ερμιόνη και υπό την παρότρυνση του Βαρδή και της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, βρέθηκαν πιο κοντά στο γάμο από ποτέ. Ο Σάκης είχε τις βέρες έτοιμες ώστε να συνδυαστεί η βάφτιση της Αριάδνης με το γάμο τους. Τελικά, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, δεν θέλησε να στερήσει στην Κάτια όλη την εμπειρία για την προετοιμασία του μυστηρίου του γάμου και ήθελε να είναι αυτή η «πρωταγωνίστρια» και όχι «να μοιραστεί ο χρόνος» σε δύο μυστήρια. Παρ’ όλα αυτά, της έδωσε το δαχτυλίδι και της έκανε και την πρόταση γάμου και ήταν τότε που η Κάτια είπε το πολυπόθητο «Ναι»!

Τα σχέδια τους όμως πήραν κι άλλη παράταση όταν στη ζωή τους ήρθε μια απρόσμενη έκπληξη. Το ζευγάρι είχε αποκτήσει μαζί τρία παιδιά (την Αναστασία, 8, τον Αλέξανδρο, 5, και την Αριάδνη) και ένιωθε πως η οικογένειά του ολοκληρώθηκε, όταν πέρσι στις αρχές της άνοιξης η είδηση της τέταρτης εγκυμοσύνης της Κάτιας έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στα δημοσιογραφικά γραφεία, προκαλώντας έκπληξη καθώς όταν το χαρμόσυνο γεγονός έγινε γνωστό η μέλλουσα μανούλα ήταν σχεδόν 8 μηνών έγκυος.

Μιλώντας στο επετειακό τεύχος του People για τα τρία χρόνια τον περασμένο Ιούνιο και έχοντας γεννήσει μόλις σαράντα ημέρες νωρίτερα, η Κάτια ομολόγησε πως το νέο μέλος ήταν ένα αναπάντεχο δώρο στην οικογένειά της. «H εγκυμοσύνη αυτή ήταν κάτι ξαφνικό και ανέλπιστο, κάτι ουράνια σταλμένο, που το δεχτήκαμε σαν κάτι πέρα από εμάς, μια ψυχή που έπρεπε να ενσαρκωθεί και διάλεξε να έρθει στη δική μας οικογένεια». Εξήγησε επίσης πως ο λόγος που άργησε να γίνει γνωστή ήταν καθαρά δική της επιλογή. «Αυτή τη φορά ήθελα πολύ συνειδητά να το κρατήσουμε πιο “δικό μας”, να το ζήσουμε πιο ήρεμα ο Σάκης και εγώ. Δεν το ήξεραν οι γονείς μας, δεν το είχαμε πει στα παιδιά, δεν το ήξεραν οι φίλοι μας. Ήθελα να διαφυλάξω την ηρεμία στην καθημερινότητα όλων μας, πρώτα από όλα των παιδιών αλλά και τη δική μου».

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.