Για σχεδόν 25 χρόνια η Σακίρα ζει από και για τη μουσική. Ζει από και για το τραγούδι. Ζει από και για τον χορό. Όλα αυτά αποτελούν τον δικό της τρόπο έκφρασης. Τον Φεβρουάριο θα ζήσει και μια από τις μεγαλύτερες τιμές, αφού θα είναι μαζί με την Τζένιφερ Λόπεζ στο ημίχρονο του Super Bowl. Υπήρξε όμως ένα διάστημα που αυτή η ζωή τέθηκε εν αμφιβόλω.

Η Σακίρα έδωσε μια μεγάλη συνέντευξη στην Guardian και τη δημοσιογράφο Εμίν Σέινερ λίγο πριν ξεκινήσει η παγκόσμια περιοδεία της και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην περίοδο του 2017 όταν μια αιμορραγία στις φωνητικές της χορδές της είχε στερήσει τη δυνατότητα να τραγουδάει και την είχε τρομάξει, καθώς πίστευε ότι μπορεί να μείνει για πάντα έτσι.

Super Bowl: Τζένιφερ Λόπεζ και Σακίρα θα εμφανιστούν στο σόου του ημιχρόνου

«Δεν έχω σκεφτεί ποτέ ότι θα με αφήσει η φωνή μου, γιατί είναι τόσο συνδεδεμένη με τη φύση μου. Ήταν η ταυτότητά μου. Έτσι, όταν δε μπορούσα να τραγουδήσω, ήταν κάτι αβάσταχτο. Υπήρχαν στιγμές που δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι. Είχα πέσει σε κατάθλιψη. Ο Ζεράρ ένιωθε σαν πρώην κατάδικος που του έχουν δώσει την ελευθερία του, αλλά δεν ξέρει τι να κάνει με αυτή. Ήμουν αρνητική, ήμουν απαισιόδοξη. Πραγματικά με είδε στα χειρότερα μου. Οι γιατροί μου έλεγαν ότι πρέπει να κάνω εγχείρηση. Ή αυτό ή χρειαζόμουν κάποια θεϊκή παρέμβαση. Ένιωσα τότε ότι είχα μια θρησκευτική εμπειρία».

Με αυτή την τελευταία της φράση η Σακίρα αναφέρεται στις μεθόδους που ακολούθησε για να επανέλθει η φωνή της. Δεν έκανε ποτέ επέμβαση. Δοκίμασε ύπνωση και διαλογισμό και μέσα σε λίγες εβδομάδες είχε επανέλθει.

Η Σακίρα μίλησε και για το πώς είναι να μεγαλώνει τα παιδιά της, πώς βλέπει τον ρόλο της ως μητέρα, αλλά και για την πολύκροτη υπόθεση με την φοροδιαφυγή της και τα 14.5 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε τη συνέντευξη εδώ.