Ένα χρόνο μετά το τέλος της από τη σειρά The Affair, η ηθοποιός Ρουθ Γουίλσον απασχολεί ακόμα με την αποχώρηση της. Ένα ρεπορτάζ στο Hollywood Reporter έρχεται να προκαλέσει ποικίλα σχόλια γύρω από τους ανθρώπους της σειράς. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, το περιβάλλον είχε γίνει πια τοξικό και αιτία γι΄αυτό ήταν οι γυμνές σκηνές του χαρακτήρα της Γουίλσον που εμφανίζονταν πολύ συχνά στο σενάριο και κάποιες φορές δεν είχαν λόγο να υπάρχουν.

«Κάθε φορά που έκανα παράπονα για σκηνές, προσπαθούσαν να με αγνοήσουν και να τα υποβιβάσουν» είχε πει παλιότερα η ηθοποιός. Όταν ξεκίνησε στο The Affair, στο συμβόλαιο αναφερόταν πως θα υπάρχουν γυμνές σκηνές, όμως από ένα σημείο και μετά πλήθαιναν μόνο για εκείνη τα γυμνά και δεν ήταν λίγες οι φορές που δεν εξυπηρετούσαν κάτι στο σενάριο. Υπήρχαν απλώς για να υπάρχουν.

Είναι μια χαρακτηριστική σκηνή που αναφερόταν στο σενάριο όπου ο χαρακτήρας της θα υφίστατο κάτι σαν βιασμό. Η Ρουθ Γουίλσον δεν ήθελε να το κάνει και το είχε επικοινωνήσει στον σκηνοθέτη και τους σεναριογράφους. Το παράξενο είναι πως το ίδιο συνέβαινε και με την παραγωγό Σάρα Τριμ, η οποία αν και γυναίκα επέμενε να την επαναφέρει στην «υπακοή» προς το σενάριο.

Η Τριμ πάντως αρνείται όσα της χρεώνει η Γουίλσον και υποστηρίζει ότι η σκηνή αυτή που χαρακτήριζε ως βιασμό η Γουίλσον, στο σενάριο αναφερόταν ως συναινετικό σεξ. Η Γουίλσον αρνήθηκε να το κάνει και έβαλαν μια body double ηθοποιό να την κάνει.

«Γιατί χρειάζεστε να δείτε περισσότερο γυμνό από μένα κι όχι από εκείνον;» είχε αναφέρει η ηθοποιός σε αρκετές περιπτώσεις ως προς τη διαχείριση του τηλεοπτικού της συντρόφου. Υπήρχε δηλαδή διαφορετική αντιμετώπιση. Κάτι που ίσχυε και για τις οικονομικές τους απολαβές. Πειστική απάντηση δεν υπήρξε. Το περιβάλλον είχε γίνει λοιπόν τοξικό, όπως το αποκαλεί, και η αποχώρηση για εκείνη ήταν σαν μονόδρομος.

Στο άρθρο του Hollywood Reporter γίνεται και μια σοκαριστική αποκάλυψη. Ο παραγωγός Τζέφρι Ράινερ είχε ζητήσει από την Λένα Ντάναμ να μιλήσει στην Ρουθ Γουίλσον και να την πείσει να δείξει το στήθος της ή τα γεννητικά της όργανα. «Εσύ δεν έχεις πρόβλημα να τα δείξεις όλα, ακόμα και τον πισινό σου» της είχε πει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο Ράινερ παρουσιάζεται να έδειξε στη Ντάναμ μια φωτογραφία από την ηθοποιό της σειράς Μόρα Τιερνί, όπου είναι γυμνή κι έχει ένα αντρικό μόριο στο πρόσωπό της. Είναι το μόριο του body double του πρωταγωνιστή Τζος Στάμπεργκ και πρόκειται για μια από τις σκηνές της σειράς.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, η κατάσταση στο The Affair είχε γίνει μια αδιέξοδη και καταπατούσε βασικά δικαιώματα, ιδίως της Γουίλσον κι αν ισχύουν όλα τα παραπάνω, έχουμε ένα ακόμα μέγα σκάνδαλο σε μια από τις πιο πετυχημένες σειρές της αμερικανικής τηλεόρασης από το 2014 και μετά.