Δεν αντέχει τον εγκλεισμό ο ηθοποιός Robert De Niro, που στη νέα ταινία «The Wizard of Lies», υποδύεται τον απατεώνα Μπάρνι Μάντοφ. Όπως δήλωσε ο ηθοποιός στην πρεμιέρα της ταινίας που έγινε στο ΜοΜΑ: «Δεν θα μπορούσα να μείνω για πολύ καιρό κλεισμένος σε μία φυλακή. Έναν χρόνο το πολύ, εάν ήμουν τυχερός».

«Στην απομόνωση θα μπορούσα να αντέξω το πολύ κανένα μήνα», πρόσθεσε ο 73χρονος ηθοποιός.

Ο De Niro που συχνά τα βάζει με τον Donald Trump και τις πολιτικές του είπε ακόμα ότι «ο Μάντοφ έκανε τα πράγματα τόσο θορυβώδη όπως τα κάνει και ο Τραμπ, είναι το ίδιο πράγμα, εκτός από το γεγονός ότι ο Τραμπ είναι κακομαθημένος και καυχιέται, ενώ ο Μάντοφ άφηνε τους ανθρώπους να τον πλησιάσουν».

Από την πλευρά της η Michelle Pfeiffer, που είναι η πρωταγωνίστρια της ταινίας περιορίστηκε να δηλώσει μόνο ότι «η συνολική μου άποψη για τον Μπάρνι Μάντοφ από τότε που έκανα αυτήν την ταινία… δεν είναι καλός άνθρωπος».

Ο Μάντοφ ομολόγησε την ενοχή του για 11 κατηγορίες στην εξαπάτηση επενδυτών, από τους οποίους απέσπασε περίπου 65 δισεκατομμύρια δολάρια εφαρμόζοντας το περίφημο σχήμα Ponzi πάνω από 20 χρόνια. Σήμερα, στα 79 του χρόνια, εκτίει ποινή φυλάκισης 150 χρόνων σε ομοσπονδιακή φυλακή στη Βόρεια Καρολίνα.

Το σενάριο της τηλεταινίας των Robert De Niro και Michelle Pfeiffer βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Νταϊάνα Ονρίκς με πρόσθετο υλικό από το βιβλίο της Λόρι Σάντελ «Truth and Consequences», και έχει σκοπό να βάλει τους τηλεθεατές στα παρασκήνια του σχήματος Ponzi του Μάντοφ και την καταστροφή που άφησε για τα 13.500 θύματά του, αλλά και για την οικογένειά του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ