Από τη Νάνσυ Παραδεισανού,

Η δημοσιογράφος του πολιτικού ρεπορτάζ που παρουσιάζει την πρωινή εκπομπή στον Alpha με τον Σπύρο Λάμπρου, Ράνια Τζίμα, μίλησε στο People για όλα.

Ξέρω πως υπάρχει έντονος ανταγωνισμός στην ψυχαγωγία. Στην ενημέρωση υπάρχει;

Ναι. Θέλω να σου πω ότι τον πιο σκληρό ανταγωνισμό και τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη τα έχω δεχτεί από άντρες. Οι άντρες μπορούν να γίνουν πάρα πολύ «κατίνες», πολύ χειρότερες από τις γυναίκες. Όταν μου συνέβη, έσκυψα το κεφάλι και δούλεψα, με την ελπίδα να ανταμειφθεί ο κόπος μου. Δεν θέλω να είμαι αχάριστη, πολλές από τις προσπάθειές μου ανταμείφθηκαν. Και μου έχουν ζητήσει συγγνώμη άνθρωποι που δεν μου φέρθηκαν όπως έπρεπε. Αυτό είναι δικαίωση για μένα.

Στις 6.30 π.μ., που βγαίνουν τα νούμερα τηλεθέασης, ξυπνάς για να τα δεις;

Δεν ξυπνάω για τα νούμερα, ξυπνάω για το παιδί μου. Στο δρόμο για τη δουλειά, ένα από τα πράγματα που κάνω είναι να δω και τα νούμερα της εκπομπής. Με αφορά να καταλάβουμε τι θέλει ο κόσμος από εμάς, παρά να βλέπω απλώς απόλυτους αριθμούς. Πάμε να χτίσουμε στον Alpha μια ζώνη που δεν υπήρχε για δέκα χρόνια. Αυτό σημαίνει πως θα γίνει με αργά και σταθερά βήματα, τη στιγμή που απέναντί μας έχει πολλές ζωντανές εκπομπές, τόσο ενημερωτικές όσο και ψυχαγωγικές. Είναι η πρώτη φορά που μπαίνω στη διαδικασία να βλέπω νούμερα και να κάνω ανάλυση στο τι μας πάει και τι όχι.

Είναι και η πρώτη φορά που βλέπεις τόσα δημοσιεύματα που σε αφορούν σε σχέση με τη δουλειά σου;

Όχι. Φέτος έχω διαβάσει μόνο ότι μπορεί να κοπεί η εκπομπή. Καθόλου δεν με πείραξε όταν το είδα. Είχα πάντα αίσθηση του τι πιστεύει ο διευθυντής μας για την εκπομπή και ήξερα ότι δεν υπάρχει δόση αλήθειας στα δημοσιεύματα αυτά.

Νιώθεις πως είσαι στη νέα γενιά των παρουσιαστριών της ενημέρωσης;

Δεν είμαι παρουσιάστρια. Ρεπορτάζ κάνω και, παρεμπιπτόντως, παρουσιάζω και μια εκπομπή. Όταν μου πρότειναν το Alpha Ρεπορτάζ με τον Σπύρο Λάμπρου, είπα αμέσως το «ναι», το είδα σαν μια μεγάλη πρόκληση. ‘Ήξερα από την αρχή ότι θα «φάμε ξύλο». Δεν το έχω μετανιώσει, μου αρέσουν τα δύσκολα.