Εδώ και καιρό, τόσο ο πρίγκιπας Χάρι όσο και η σύζυγος του Μέγκαν Μαρκλ, φαίνεται πως έχουν ακολουθήσει ένα τελείως διαφορετικό δρόμο σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των ΜΜΕ.

Έχουν ήδη μηνύσει κάποιες tabloids, έχουν μιλήσει ανοιχτά για τον «πόλεμο» που θεωρούν ότι τους έχει ανοίξει ο Τύπος, έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του Παλατιού για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται τα θέματα της δημόσιας εικόνας τους και τις σχέσεις τους με τους δημοσιογράφους.

Πρίγκιπας Χάρι: Μετά τη Mail on Sunday τώρα καταγγέλλει και τις εφημερίδες The Sun και Daily Mirror για παράνομη υποκλοπή μηνυμάτων

Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό και κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ζευγαριού στην Αφρική, ο πρίγκιπας Χάρι δεν είχε διστάσει να ξεσπάσει εναντίον δημοσιογράφου του τηλεοπτικού δικτύου Sky News, προκαλώντας σχόλια και συζητήσεις για το αν συμπεριφορά του αρμόζει σε μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Μετά από όλα αυτά, το ITV δημοσίευσε υλικό από αυτή την περιοδεία στην Αφρική και κάποιες αποκλειστικές δηλώσεις του πρίγκιπα, που μοιάζουν λίγο με δικαιολογία της συμπεριφοράς του το τελευταίο διάστημα προς τα ΜΜΕ.

«Νομίζω ότι το να είμαι μέλος αυτής της οικογένειας -σ’ αυτόν τον ρόλο, σ’ αυτή τη δουλειά- κάθε φορά που αντικρίζω κάμερα, κάθε φορά που ακούω κλικ, κάθε φορά που βλέπω φλας, με γυρίζει κατευθείαν στο παρελθόν. Από αυτή την άποψη, πρόκειται για την υπενθύμιση του χειρότερου κομματιού της ζωής της (σ.σ: της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα), σε αντίθεση με τις καλύτερες στιγμές της», ακούγεται να λέει ο Χάρι σε ένα σημείο του ντοκιμαντέρ.

«Με το να βρίσκομαι εδώ, (σ.σ.: στην Αφρική), 22 χρόνια μετά, προσπαθώντας να τελειώσω, ό,τι άρχισε εκείνη, θα είναι κάτι εξαιρετικά φορτισμένο συναισθηματικά. Αλλά, έτσι κι αλλιώς, οτιδήποτε κάνω, μου τη θυμίζει. Όμως, όπως είπα και πριν -με αυτόν τον ρόλο, αυτή τη δουλειά και τις πιέσεις που επισύρει- θα έχω διαρκώς τέτοιου είδους κακές αναμνήσεις», καταλήγει ο Χάρι.

Πρίγκιπας Χάρι: Ο διαπληκτισμός με δημοσιογράφο του SKY που κάνει τον γύρο του κόσμου

Για πολλούς -και για ένα μεγάλο κομμάτι των media- ο Χάρι λέει την απόλυτη αλήθεια, όταν αναφέρεται στη μητέρα του και στον οδυνηρηρό τρόπο με τον οποίο τη στερήθηκαν τόσο ο ίδιος, όσο και ο αδελφός του, πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Για άλλους, πάλι, η επίκληση στη Νταϊάνα γίνεται κάθε φορά που ο ίδιος και η σύζυγος του τα βρίσκουν «σκούρα» με τους δημοσιογράφους. Το μέλλον θα δείξει τι από τα δύο ισχύει…

Με στοιχεία από το People.com