«Όλα ξεκίνησαν από ένα όνειρο…Μια σκοτεινή βραδιά του Δεκεμβρίου, παρουσιάστηκε μια ύπαρξη στο όνειρό μου. Το δέρμα της ήταν κρινόλευκο, τα μάτια της κρύβανε μέσα τους πιο βαθείς ωκεανούς και τα μαλλιά της ήταν η νύχτα, ενώ ένα βαθύ κυανό πέπλο τη σκέπαζε και απλωνόταν γύρω της. «Πώς σε λένε;» τη ρώτησα κι εκείνη μου απάντησε: «Το όνομά μου είναι Ζιάκ.» Με φίλησε και μετά εξαφανίστηκε για πάντα» αναφέρει για το βιβλίο του ο δημοφιλής ηθοποιός.

Ο λόγος για το Γιάννη Χατζηγεωργίου! Ο ηθοποιός και τραγουδιστής, που ξεχώρισε μέσα από το ρόλο του στο Ταμάμ αναφέρει για το πρώτο του βιβλίο: «Χρόνο με το χρόνο άρχισα να σχηματίζω την ιστορία της και να δίνω σάρκα και οστά στον κόσμο της. Ένα καλοκαίρι, μαζεύοντας τις σκέψεις μου επάνω σε χαρτιά αφιερωμένα αρχικά σε εκείνη και έπειτα σε όλους όσοι κουβαλάνε το φορτίο του ανεκπλήρωτου έρωτα, έφτασα στην τελική μορφή της ιστορίας. Την ημέρα που έγραφα τις τελευταίες γραμμές του βιβλίου, η αδελφή μου η Μαίρη μού έδειξε στις ειδήσεις ότι εκείνη την ώρα γινόταν η μεγάλη έκλειψη ηλίου στην Αμερική».

Επιθυμία μάλιστα του ίδιου είναι να προβληματίσει τον κόσμο «δίνοντάς μια εικόνα από το δαιδαλώδη κόσμο που βρίσκεται μέσα στην καρδιά του».