Ο Πολ Μπάρελ ήταν επί χρόνια μπάτλερ στο Κένζιγκτον και φρόντιζε την Πριγκίπισσα Νταϊάνα. Αυτό σημαίνει πως έχει πολλές ιστορίες να διηγηθεί που δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας και τώρα πια μπορεί να τις πει δημόσια. Πολλές απ΄αυτές περιλαμβάνουν τη σχέση της Lady D με τη μητέρα της και κάποια περιστατικά έχουν ιδιαίτερη σημασία για τα ψυχολογικά ζητήματα που καλείτο να διαχειριστεί η Πριγκίπισσα.

Δεν είχε μόνο την καταπίεση του παλατιού και την αδιαφορία του Καρόλου να αντιμετωπίσει. Είχε και την πολύ σκληρή κριτική της μητέρας της Φράνσις Σαντ Κιν να διαχειριστεί. Μια κριτική που σύμφωνα με τον μπάτλερ, έγινε πολύ πιο έντονη όταν άρχισε να γίνεται γνωστό πως η Νταϊάνα εμπλέκεται σε σχέσεις με Μουσουλμάνους.

Αυτό ήταν το βασικότερο πρόβλημα της μητέρας της. Στο ντοκιμαντέρ «Princess Diana’s Wicked Stepmother», που επικεντρώνεται στην Κοντέσσα Σπένσερ Ρέιν, νονά της Νταϊάνα, ο Μπάρελ αποκαλύπτει πως η μητέρα της την αποκαλούσε «πόρνη» επειδή είχε σχέσεις με τον Ντόντι αλ Φαγέντ και τον Χάσνατ Καν.

«Περνούσα από το δωμάτιο της και με φωνάξε. Μπήκα μέσα και την βρήκα να κλαίει στο πάτωμα με το ακουστικό του τηλεφώνου στο αυτί. Μιλούσε με τη μητέρα της και ακούγονταν καθαρά όσα της έλεγε. «Άκουσε τι σου λέει η μαμά. Είσαι μια πόρνη. Μεγάλωσα μια πόρνη που τραβολογιέται με Μουσουλμάνους». «Σε παρακαλώ, μη με αποκαλείς έτσι» την ικέτευε η Νταϊάνα. Την ικέτευε να μην τη λέει αυτό το πράγμα».

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: η σοκαριστική αποκάλυψη ότι κάποτε έσπρωξε τη μητριά της από τις σκάλες