Την ερώτηση «τι θα κάνατε, αν κάποιο από τα παιδιά σας στο μέλλον σάς δηλώσει ότι είναι gay;» δέχτηκε ο Πρίγκιπας William στα πλαίσια της επίσκεψής του στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Albert Kennedy Trust που εργάζεται με νέα άστεγα παιδιά της LGBT κοινότητας.

«Νομίζω ότι αρχίζει κανείς να σκέφτεται αυτή την ερώτηση όταν γίνεται γονιός και προφανώς, δεν έχω κανένα πρόβλημα μ’ αυτό» απάντησε ο 37χρονος διάδοχος του βρετανικού θρόνου. Και συμπλήρωσε: «Για ένα πράγμα θα ανησυχούσα – ειδικά με τους ρόλους που έχουν τα παιδιά μου: πώς θα γίνει αυτό αποδεκτό και κατανοητό».

Όπως αποκάλυψε ο Πρίγκιπας αυτό είναι ένα θέμα που έχουν συζητήσει με τη σύζυγό του Kate Middleton για το πώς θα προετοιμάσουν τα παιδιά τους, αν συμβεί κάτι τέτοιο. «Νομίζω ότι η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική για τα πάντα, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να καταλάβουν ότι πρέπει να μιλάμε και να είμαστε σίγουροι ότι θα υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο και το πώς θα ανταποκριθούμε σε μια τέτοια περίπτωση», εξήγησε ο Πρίγκιπας και έκλεισε λέγοντας: «Δεν με ανησυχεί αν θα είναι gay, με ανησυχεί το πώς θα αντιδράσουν όλοι οι άλλοι και πώς θα το αφομοιώσουν, αλλά και η πίεση που θα τους ασκηθεί».

Ο Πρίγκιπας William και η Kate Middleton έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, τον 5χρονη Πρίγκιπα George, που είναι ο τρίτος στη διαδοχή, την 4χρονη Πριγκίπισσα Charlotte, τέταρτη στη διαδοχή και ο ενός έτους Πρίγκιπας Louis, πέμπτος στη διαδοχή.