Μπορεί για εμάς να είναι πολύ συνηθισμένο να κάνουμε «αγγαρείες», όπως π.χ. να πλένουμε πιάτα ή να βγάζουμε σκουπίδια, αλλά για έναν γαλαζοαίματο αυτές είναι διαδικασίες που πιθανότατα δεν έχει δοκιμάσει ποτέ στη ζωή του. Γιατί, απλά, οι γαλαζοαίματοι δεν κάνουν οι ίδιοι τις «αγγαρείες» του σπιτιού τους! Έχουν ανθρώπους στην υπηρεσία τους γι’ αυτές τις «ταπεινές», καθημερινές εργασίες.

Όμως, ο Πρίγκιπας William είχε την περιέργεια να γνωρίσει – και να βιώσει- αυτή την καθημερινότητα από κοντά και γι’ αυτό το σκοπό ταξίδεψε, λίγο πριν τα φοιτητικά του χρόνια, στη Χιλή. Εκεί πέρασε τρεις μήνες ως εθελοντής με τον βρετανικό οργανισμό για την αειφόρο ανάπτυξη  Raleigh International, που εργάζεται πάνω σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά projects σε χώρες της Νοτίου Αμερικής.

Στη διάρκεια της εργασίας του με τη Raleigh, ο Πρίγκιπας έκανε ένα σωρό χειρωνακτικές εργασίες, και όσοι τον γνώρισαν τότε, λένε απόλαυσε πραγματικά την εμπειρία.

Στο βιβλίο της Kate: The Future Queen, η royal expert και βιογράφος, Katie Nicholl περιγράφει το πρόγραμμα του Πρίγκιπα William στη Χιλή:

«Ο William παρέμεινε στη Χιλή για τρεις μήνες. Από τη στιγμή που έφτασε, θέλησε να γνωρίσει τους χώρους και τους ανθρώπους που συμμετείχαν στο ίδιο ταξίδι. Ο επικεφαλής της ομάδας Graham Hornsey, ένας άνθρωπος που έζησε τον Πρίγκιπα από κοντά γι’ αυτό το διάστημα, λέει ότι ο William ήταν ένα πολύ προσγειωμένο παιδί και αξιοπρεπής νέος».

Ο Hornsey περιγράφει επίσης: «Ο William ανταποκρίθηκε πάρα πολύ καλά και μου έκανε εντύπωση το πόσο φυσιολογικός ήταν. Επίσης, μας ζήτησε να του συμπεριφερόμαστε όπως σε όλους τους άλλους. Όταν είδατε να καθαρίζει τις τουαλέτες δεν το έκανε για τις κάμερες. Πραγματικά, καθάριζε τις τουαλέτες».

Δείτε ένα απόσπασμα από τα δελτία ειδήσεων που προέβαλαν πλάνα από τις δραστηριότητες του Πρίγκιπα Harry στη Χιλή: