Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της βρετανικής εφημερίδας TheSun, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ φέρεται να είπε σε στενό του φίλο ότι «δεν μπορώ πλέον να προστατεύσω τον Χάρι», επιβεβαιώνοντας το δυσμενές κλίμα που υπάρχει στο παλάτι μετά την ανακοίνωση του Χάρι και της Μέγκαν ότι αποσύρονται από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Γουίλιαμ φέρεται να είπε στη συνέχεια: «όλη μου τη ζωή προστάτευα τον αδελφό μου, δεν μπορώ να το κάνω πια. Είμαστε ξεχωριστές οντότητες, είμαι στεναχωρημένος. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσπαθήσω να τους στηρίξω και να ελπίζω ότι όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα είμαστε και πάλι μαζί».

Η Βασίλισσα Ελίσαβετ συγκαλεί οικογενειακό συμβούλιο για το μέλλον της Μέγκαν Μαρκλ και του Πρίγκιπα Χάρι

Παράλληλα, η Αμερικανίδα παρουσιάστρια,  Οπρα Γουίνφρεϊ, η οποία συνεργάζεται με τον Χάρι για την παραγωγή ντοκιμαντέρ κοινωνικού χαρακτήρα διέψευσε ότι είναι ο «εγκέφαλος» πίσω από τη βασιλική έξοδο και αρνείται ότι τους έχει συμβουλεύσει. «Ο Χάρι και η Μέγκαν δεν χρειάζονται τη βοήθειά μου για να αποφασίσουν τι είναι το καλύτερο για αυτούς» δήλωσε η Όπρα στο περιοδικό People. «Νοιάζομαι και για τους δύο και στηρίζω όποια απόφαση πάρουν για την οικογένειά τους».