Μία μάλλον περίεργη κατάσταση περιγράφεται αυτή τη στιγμή στο πολυσυζητημένο πανάκριβο σπίτι του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, με υπαλλήλους να απομακρύνονται από το Φρόγκμορ Κότατζ και το ζευγάρι, όπως φημολογείται, να έχει «αποδράσει» ήδη στον Καναδά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror, τουλάχιστον δύο μόνιμοι υπάλληλοι, ένας μάνατζερ και μία καθαρίστρια, ενημερώθηκαν να αποχωρήσουν από την εγκατάσταση, ενώ σε άλλους υπαλλήλους που εργάζονταν για το ζευγάρι έχει ήδη γίνει ενημέρωση για την απορρόφησή τους σε άλλους τομείς εργασίας του Παλατιού.

«Όλοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, ωστόσο είναι γνωστό ότι στο Μπάκιγχαμ πάντα υπάρχει δουλειά σε διάφορους τομείς», σχολιάζει πηγή στη Daily Mail, τη στιγμή που μία φήμη ότι το σπίτι έχει αδειάσει απ’ οτιδήποτε θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στους ενοίκους του, κάνει τους πάντες να πιστεύουν ότι όλο αυτό ήταν σχέδιο απόδρασης και μάλιστα άμεσο.

Η φήμη συνεπικουρείται από τα όσα αφήνει το Παλάτι να διαρρεύσουν περί μόνιμης εξόδου της Μαρκλ από τη χώρα.

«Παρά τα όσα έχουν συζητηθεί μεταξύ Βρετανίας και Καναδά για το ζευγάρι, δεν υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι η Δούκισσα θα γυρίσει ποτέ ξανά στη Βρετανία και τουλάχιστον όχι για να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Μετά και από αυτό, και με το σύνολο της Βασιλικής Οικογένειας να έχει νέα του μικρού Άρτσι ήδη από το φθινόπωρο κάποιοι εικάζουν ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει νέα ανακοίνωση από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Βέβαια, σύμφωνα με ανθρώπους της Βρετανικής κυβέρνησης σ’ αυτή τη φάση, το Παλάτι καλό θα ήταν να αποφύγει τις σπασμωδικές κινήσεις, τουλάχιστον μέχρι να τακτοποιηθούν με ομαλότητα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους φόρους, τις συνεργασίες και το πού θα επιλέξει να διαμείνει από εδώ και στο εξής το ζευγάρι…

Με στοιχεία από Mirror, Guardian, Daily Mail