400 λιλιπούτειοι ποδοσφαιριστές συμμετείχαν στη διοργάνωση της UNESCO Βορείων Προαστίων για την καταπολέμηση της επιθετικότητας εναντίον των παιδιών.

Περισσότερα από 400 παιδιά των ποδοσφαιρικών ακαδημιών του Παναθηναϊκού, του Ατρομήτου, του Α.Ο. Πεύκης, του Α.Ο. Λυκόβρυσης και της Α.Ε. Μεταμόρφωσης σκόραραν κατά της επιθετικότητας εναντίον των παιδιών, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Ομίλου για την UNESCO των Βορείων Προαστίων, την προηγούμενη Κυριακή στο Διαδημοτικό Γήπεδο Μεταμόρφωσης/Λυκόβρυσης.

Την έναρξη των αγώνων έκανε η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη, η οποία ανέφερε ότι «οι πρωταγωνιστές της αποψινής βραδιάς είναι τα παιδιά μας, που σε λίγο θα αγωνιστούν με πάθος, θα επιδιώξουν τη νίκη, αλλά με το σφύριγμα της λήξης και ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα αγκαλιαστούν με τους συμπαίκτες τους, χωρίς να ξεχωρίζουν τη φανέλα που θα φορά ο καθένας. Γιατί θα πρέπει να ξέρουν ότι τόσο στο γήπεδο όσο και στη ζωή το να “ανακαλύπτεις” αντιπάλους είναι εύκολο, αλλά το να αποκτάς πραγματικούς φίλους είναι ανεκτίμητο».

Παρών ήταν και ο σύλλογος Όραμα Ελπίδας, για την προώθηση του μηνύματος της δωρεάς μυελού των οστών, με τη Μαρίνα Πατούλη να σημειώνει πως «Στον Όμιλο για την UNESCO Βορείων Προαστίων είμαστε πολύ περήφανοι. Είμαι πολύ περήφανη που αυτή η διοργάνωση αγκαλιάστηκε από το σύλλογο Όραμα Ελπίδας και την πρόεδρό του, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO. Χαιρόμαστε που αποτελέσαμε έναν ακόμη κρίκο ανθρωπιάς στο τεράστιο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί ο σύλλογος Όραμα Ελπίδας προσφέροντας στο συνάνθρωπο το μοναδικό δώρο της ζωής».

Στο γήπεδο, όπου με το τέλος των αγώνων βραβεύτηκαν όλα τα παιδιά εν μέσω εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων, βρέθηκαν οι παλαίμαχοι διεθνείς ποδοσφαιριστές Ντανιέλ Μπατίστα και Σπύρος Λιβαθηνός, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης καθώς και πλήθος τοπικών αξιωματούχων.

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.