Ο Γιώργος Γιαννακόπουλος είναι ο συγγραφέας της νέας σατιρικής κωμωδίας με Live μουσική «Ότι… Τι;» στο Θέατρο Πειραιώς 131, που παίζεται κάθε Δευτέρα. Στο People μιλά για κάθε «Τελευταία φορά που…»

Μια κατάσταση που έζησες έγινε πηγή έμπνευσης για να γράψεις τη σκηνή μιας παράσταση

Οταν είδα δύο ηλικιωμένες κυρίες να μαλώνουν για το ποια θα παρει την τελευταια ηλεκτρική κουβέρτα από το ράφι ενός σουπερ μαρκετ. Αυτό μ’ έκανε να εμπνευστώ και να γράψω ίσως ένα από τα πιο επιτυχυμένα νούμερα της τελευταίας σατιρικής μου κωμωδίας.

Συνέβη κάτι που σε έκανε να πεις  «ότι… τι;»

Το «ότι…τι;» είναι μια φράση που λέω πολύ συχνά στην καθημερινότητα μου ειδικά όταν βλέπω κάποιες φωτός που δημοσιεύει ο κόσμος στα social media. Η κοινωνική δικτύωση έχει τονώσει το «Υπερεγώ» μας σε απίστευτο βαθμό!

Έκανες μια προσωπική επανάσταση…

Όταν αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών από το τμήμα Θετικών Επιστημών και πήγα να σπουδάσω σε μια δραματική σχολή. Επειδή ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά μ αυτό ήθελα πρώτα να πάρω τις απαραίτητες γνώσεις, όχι μόνο ν’ ακολουθήσω το ένστικτο μου.

giorgos gianakopoulos

Πήγες ένα ταξίδι που σου έμεινε αξέχαστο.

Πριν κάποια χρόνια που πήγα στο Παρίσι. Είναι μια πόλη που θα μπορούσα άνετα να ζήσω. Μ’ αρέσει πολύ η γλώσσα και η κουλτούρα τους. Περπατώντας στη Μονμάρτρη «μυρίζεις» στον αέρα τον πολιτισμό και την καλλιτεχνία.

Γνώρισες από κοντά κάποιον που θαύμαζες

Την τελευταία φορά που είχε δώσει συναυλία η Νάνα Μούσχουρη στο Ηρώδειο. Συνομίλησα λίγο μαζί της και κατάλαβα ότι το μεγαλείο ενός τόσο σπουδαίου ταλέντου είναι η απλότητα. Όταν είσαι κάτι δε χρειάζεται να προσποιηθείς τίποτα.

Σε φλέρταραν έξυπνα…

Πριν λίγες μέρες, όταν ανέβαινα τις κυλιόμενες σκάλες ένος εμπορικού καταστήματος, λέγοντας μου τη φράση από τις σκάλες καθόδου: «Γιατί να μας απομακρύνει η ζωή;»

Έκλαψες από συγκίνηση…

Στην παράσταση «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» με την Νένα Μεντή. Μια συγκλονιστική ερμηνεία που δεν μπορεί να σε αφήσει ασυγκίνητο. Πρέπει να χεις χαλασμένα αισθητήρια για να μη σε συνεπάρει αυτή η πολυδιάστατη ηθοποιός που αφηγείται και αποδίδει μοναδικά αυτά τα αληθινά γεγονότα που έζησε η σπουδαία στιχουργός.

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, μαζί με το Πρώτο Θέμα.