Μετά τις σπουδές του στο design στην Ιταλία, επιστρέφοντας στην Ελλάδα ο Χρήστος Κυριαζής αναπολεί τις όμορφες στιγμές με το συγκρότημα που είχε ως έφηβος, τις Πρόκες, και πηγαίνει το τραγούδι «Έλα, μωράκι μου» που είχε γράψει στο Μιλάνο στη δισκογραφική εταιρεία Lyra. Το τραγούδι, αν και κυκλοφορεί, δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου.

Ο Χρήστος κάνει ραντεβού με πολλές δισκογραφικές, βγάζει δίσκους, χωρίς όμως να υπάρχει ανταπόκριση από το κοινό. «Κάποια στιγμή ο Μάκης Μάτσας, πρόεδρος της Minos, μου είπε “Χρηστάκη, περίμενε. Κάτι θα γίνει”. Ούτε ο τρίτος μου δίσκος, Ο Ταξιδιώτης, πήγε καλά και είχα αρχίσει κάπως να απογοητεύομαι». Παράλληλα με τις δισκογραφικές του προσπάθειες, έχει ήδη μπει στο χώρο του επίπλου. Τα σχέδιά του γίνονται ανάρπαστα και από ένα μαγαζί που έχει στο Καλαμάκι, ανοίγει ακόμα δύο, στο Κολωνάκι και στη Λεωφόρο Κηφισίας. «Τα έπιπλα πήγαν εξαιρετικά. Αυτό ήταν και η βασική πηγή εσόδων μου και ο λόγος που δεν το είχα πάρει κατάκαρδα με τις δισκογραφικές. Κάποια στιγμή έρχεται στο μαγαζί ο Γιώργος Πολυχρονίου με τη Μάγκυ Χαραλαμπίδου, την οποία και γνώριζα, για να αγοράσουν έπιπλα, διότι σχεδίαζαν το γάμο τους. Ο Γιώργος τότε δούλευε στη Sony και μεσολάβησε για να τους στείλω τραγούδια, τα οποία είχαν απορρίψει ήδη επτά δισκογραφικές. Ήταν ο δίσκος Μου Θυμίζεις τη Μάνα Μου, που αρχικά κυκλοφόρησε δοκιμαστικά σε τιράζ 2.500 αντίτυπα». Ο δίσκος γίνεται ανάρπαστος και ξεκινάει μια κούρσα προς την κορυφή.

«Στα 45 μου έπαθα πλάκα. Ήρθε μια δυνατή επιτυχία από εκεί που δεν το περίμενα. Ξαφνικά, από το πουθενά, με περίμενε κόσμος έξω από το σπίτι μου στον Άλιμο. Φωτογράφοι, δημοσιογράφοι. Ένας χαμός, που δεν τον φανταζόμουν ποτέ. Ειλικρινά, δεν με ενδιέφερε να γίνω γνωστός ούτε είχα το ψώνιο της διασημότητας. Το μόνο που ήθελα ήταν να κυκλοφορήσουν τα δισκάκια μου».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.