Η Λέξη Που Δεν Λες είναι το νέο μεγάλο στοίχημα του Alpha στη μυθοπλασία, με την υπογραφή του βραβευμένου σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη και διασκευή του σεναρίου (η σειρά βασίζεται στο σίριαλ The A Word, σε σενάριο του βραβευμένου με BAFTA Peter Bowker) της Κατερίνας Γιαννάκου. Πέρα από το ιδιαίτερα αξιόλογο καστ (ανάμεσά τους ο Δημήτρης Καταλειφός, η Μαρία Πρωτόπαππα και ο Μάξιμος Μουμούρης), η σειρά πραγματεύεται ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό θέμα.

backstage-i-lexi-pou-de-les-3

Η υπόθεση ξετυλίγεται στα Χανιά του 2016, με επίκεντρο μια οικογένεια σαν όλες τις άλλες. Ένα παιδί σαν όλα τα άλλα. Ή μήπως όχι; Ο μικρός Παυλής έχει χτίσει ένα δικό του, διαφορετικό κόσμο, έναν κόσμο με μουσικές, χρώματα και συναισθήματα. Η Ελένη και ο Γιάννης, οι γονείς του, τον φωνάζουν διάνοια. Ο ερχομός, όμως, του Βασίλη, του μικρότερου αδελφού της Ελένης, και της γυναίκας του, Ιωάννας, θα ανατρέψει την κανονικότητα της ζωής τους. Η Ιωάννα επιμένει πως κάτι τρέχει με το μικρό. Ο Παύλος, ο παππούς, είναι ο μόνος που αποφασίζει να δει την αλήθεια κατάματα και ανοίγει τον ασκό του Αιόλου.

backstage-i-lexi-pou-de-les-4

Η οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με την αλήθεια: τον αυτισμό του γιου της. Κυρίως, όμως, αντιμέτωπη με τα δικά της προβλήματα επικοινωνίας. Κι εκεί αρχίζει η πάλη της για να καταλάβει και να αποδεχτεί. Όλοι δοκιμάζονται, καθώς οι νέες συνθήκες τούς αναγκάζουν να επαναπροσδιορίσουν τι σημαίνει ευτυχία και αγάπη.

backstage-i-lexi-pou-de-les-1

Tους πρωταγωνιστικούς ρόλους ενσαρκώνουν οι: Μαρία Πρωτόπαππα, Βασίλης Μπισμπίκης, Μάξιμος Μουμούρης, Πηνελόπη Τσιλίκα, Νεφέλη Κουρή, Γιάννα Κανελλοπούλου, Αργύρης Ξάφης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Μαρίνα Ψάλτη, Δήμητρα Σιγάλα, Ντέμπορα Οντόγκ, Μιχάλης Αεράκης, ο μικρός Γιώργος Στεντούμης κ.ά. Στο ρόλο του παππού ο Δημήτρης Καταλειφός.

H σειρά κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη στις 26/10 στις 22:10.

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.