Η αναπάντεχη «σύμπραξη» με το γιο του Nicolas Sarkozy και τη Δούκισσα στο μεγάλο φινάλε του «Ace of Hearts tour». Το νέο του στοίχημα στο θεατρο ως Ηρακλής και το επόμενο βήμα με την Κάτια. «Θα ήταν ωραίο τα παιδιά μας να είναι παρανυφάκια στο γάμο μας». Ο Σάκης απαντά σε όλα.

Πέρσι θεός Διόνυσος στις Βάκχες, φέτος ο ήρωας Ηρακλής. «Ημίθεος, ο οποίος στο τέλος αποθεώνεται» μου επισημαίνει χαμογελώντας. Είναι ενθουσιασμένος με το νέο του στοίχημα, μια ιδέα που ξεκίνησε μάλιστα από τον ίδιο. «Ήθελα να κάνω μια παράσταση που να μπορεί να τους κερδίσει όλους, από τα μικρά παιδιά, μέχρι τους μεγάλους. Ο Ηρακλής είναι ίσως καταγεγραμμένος στο μυαλό μας ως ένας παιδικός ήρωας, με τη λογική πως μαθαίνεις στο δημοτικό για τους άθλους του, αλλά στην πραγματικότητα ο μύθος του έχει μια αλληγορία με πολύ βάθος. Η μυθολογία γεννιέται από το ανθρώπινο υποσυνείδητο και πάντα έχει ένα μήνυμα πιο ουσιαστικό από το προφανές. Η ιστορία του, λοιπόν, μπορεί να “διαβαστεί” με πολλούς τρόπους. Δεν είναι απλά ότι κατάφερε, π.χ., να σκοτώσει το πιο άγριο λιοντάρι, είναι το μήνυμα που κρύβεται πίσω από αυτό». Το μήνυμα πως τίποτα δεν είναι αδύνατο; «Ακριβώς. Οι άθλοι, όπως τους έχω αντιληφθεί και ερμηνεύσει, έχουν να κάνουν με την ανθρώπινη εξέλιξη. Η καθημερινότητά μας αποτελείται από μικρούς άθλους, καθώς ακόμα και ο ψυχισμός μας διαφέρει από μέρα σε μέρα. Μπορεί μια μέρα να σηκωθούμε από το κρεβάτι και να τα βλέπουμε όλα βουνό». Η αλήθεια είναι πως ο Σάκης δεν μου φαίνεται καθόλου (μα καθόλου!) από τους ανθρώπους που μπορεί να ξυπνήσουν με τέτοια διάθεση. «Κάνεις λάθος. Βεβαίως και κάποιες μέρες όλα μου φαίνονται βουνό και δύσκολα, αλλά είναι απόφαση το να βγεις έξω από αυτό και να καταφέρεις να το ξεπεράσεις» εξηγεί.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια ο Σάκης Ρουβάς να κερδίζει κάθε νέο στοίχημα που βάζει με τον εαυτό του, εντυπωσιάζοντας με το πώς μπορεί ταυτόχρονα να πείθει ως serial killer στον κινηματογράφο (Duress), να καθηλώνει το κοινό ως θεός Διόνυσος (Βάκχες), αλλά και να ξεσηκώνει χιλιάδες κόσμου σε όλη την Ελλάδα με το «Ace of Ηearts Τour» πασπαλίζοντας αστερόσκονη την ατμόσφαιρα, όμως όλο αυτό δεν ήρθε εύκολα. Ειδικά στην αρχή της καριέρας του, υπήρξε και μια περίοδος αμφισβήτησης. Είχε πάντα αυτό που λέμε «άστρο», τα κοριτσάκια ούρλιαζαν στη θέα του, αλλά πολλοί αναρωτιούνταν: «Πόσο θα κρατήσει αυτό; Στα 40 του, δηλαδή, τι θα κάνει;». Δεν είναι κάτι που ακούει για πρώτη φορά, φυσικά. «Μου αρέσει να καταρρίπτω όλα τα προγνωστικά. Από το φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, όπου με πρωτοείδε ο κόσμος, μέχρι και πέρσι που έκανα τις Βάκχες, υπήρχαν –και υπάρχουν– φωνές που αντιτίθενται στον Σάκη Ρουβά, ό,τι και να σημαίνει αυτό στο μυαλό τους, και θέλουν να με αμφισβητήσουν.

Όμως αυτό εμένα μου αρέσει. Μεγαλώνει την πρόκληση. Όσο υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που με βλέπουν με σκωπτική διάθεση, με ερωτηματικά στο μυαλό τους, δημιουργείται όλο και περισσότερο νέο έδαφος για μένα να το καλύψω. Και αυτό μ’ αρέσει». Πώς γίνεται να μη θυμώνει με αυτό, να μην ενοχλείται; «Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου. Και το κατανοώ. Πάντα το καταλάβαινα. Όχι ότι δεν στενοχωριόμουν, ότι δεν με πείραζε, κυρίως τα πρώτα χρόνια, αλλά έχω μάθει στα δύσκολα από μικρό παιδί. Το ότι δεν μεγάλωσα εύκολα μπορεί τελικά να μου έκανε καλό. Με έκανε πιο δυνατό».

sakis rouvas people 69 (6)

Εκείνα τα πρώτα χρόνια επικρατούσε και μια ακόμα άποψη: πως απέφευγε δηλώσεις και συνεντεύξεις, με απώτερο στόχο να χτιστεί ένας μύθος γύρω από το όνομά του. Ένα σπινθηροβόλο χαμόγελο χαράζεται στο πρόσωπό του. «Για να σου πω την αλήθεια, όταν πρωτοήρθα στην Αθήνα και ξεκίνησα να βρίσκομαι σε έναν ευρύτερο καλλιτεχνικό κύκλο, ήταν για μένα μεγάλο σοκ. Προερχόμουν από ένα χώρο, του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού, όπου υπήρχε μια ευγενής άμιλλα. Ήταν το τελείως αντίθετο από αυτό που συνάντησα. Και το πιο τρομακτικό για μένα, τότε, ήταν οι δημοσιογράφοι. Δύσπιστοι και καχύποπτοι, δεν ήταν ανοιχτοί να γνωρίσουν την περίπτωσή μου. Κάποιοι έρχονταν με μια κατασταλαγμένη άποψη, πως “είναι διάττοντας αστέρας, τι να μας πει τώρα ο πιτσιρικάς; Γυμναστής είναι και αθλητής, τι να μας πει στο τραγούδι;”.

sakis rouvas people 69 (7)

Όλο αυτό, έχοντας την επιθετικότητα και τη δύναμη που δίνουν τα μίντια, με είχε τρομάξει και έγινα κι εγώ καχύποπτος και αμυντικός απέναντί τους. Κλείστηκα στον εαυτό μου και δεν ήθελα να μιλάω. Δεν είχα ακόμη την εμπειρία, δεν είχε σεταριστεί ακόμη το μυαλό μου με αυτό τον τρόπο σκέψης που απέκτησα στην πορεία, ώστε να μπορώ να απαντήσω και να κατανοήσω για ποιο λόγο συμπεριφέρονται οι άνθρωποι με αυτό τον τρόπο. Σιγά σιγά, και αντέχοντας όλες αυτές τις βολές, έμαθα. Όταν μαθαίνεις και κατανοείς, μετά το διαχειρίζεσαι καλύτερα, δεν το παίρνεις προσωπικά και δεν σε βλάπτει κιόλας. Δεν σου κρύβω πως με είχε επηρεάσει συναισθηματικά και ψυχολογικά τα πρώτα χρόνια. Ήμουν ευαίσθητος με αυτό» ομολογεί. Αναρωτιέμαι αν μέσα σε αυτά τα χρόνια υπήρξαν και στιγμές που απογοητεύτηκε από συνεργάτες του. «Πολλές φορές. Αλλά εγώ, εσύ, όλοι μας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε σε κάθε δεδομένη στιγμή. Αυτό που εμείς πιστεύουμε πως είναι το καλύτερο. Κανείς δεν στέκεται απέναντί σου έχοντας συνειδητά τη σκέψη να σου κάνει κακό, εκτός κι αν αισθάνεται πως τον έχεις βλάψει κι αυτό του ξυπνά εκδικητικότητα. Πολλές φορές οι άνθρωποι νιώθουν ότι απειλούνται από κάποιον, όταν αυτός τείνει να ανατρέψει κάποιες σταθερές τους, τον τρόπο λειτουργίας τους».

Ο ίδιος, πάντως, είναι πολύ σταθερός όσον αφορά στους συνεργάτες του. Ίσως γιατί είναι εξαιρετικά απαιτητικός, πρώτα από όλα με τον εαυτό του. «Οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό, αλλά διαφέρει ο τρόπος που επιλέγουμε να επικοινωνούμε με τους άλλους. Το να βρεις συνεργάτες που είναι συμβατοί με τη χημεία σου θέλει χρόνο και δοκιμάζεται μόνο στην πράξη» λέει. Πάντως, στην υπερπαραγωγή Ηρακλής: Οι 12 Άθλοι έχει επιλέξει μια dream team δοκιμασμένη με το παραπάνω. Ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο άνθρωπος που τον έπεισε για το ρόλο του Διόνυσου στις Βάκχες, είναι ο καλλιτεχνικός σύμβουλος της παράστασης. Ο Απόλλων Παπαθεοχάρης, με τον οποίο συνεργάζονται χρόνια και σκηνοθέτησε εμπνευσμένα το «Ace of Hearts Τour», υπογράφει τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια.

Η πολυβραβευμένη ηθοποιός Ρούλα Πατεράκη, που υποδύθηκε τον Τειρεσία στις Βάκχες, κρατά έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κι αυτό αποτελεί έκπληξη, καθώς δεν την έχουμε συνηθίσει σε οικογενειακά θεάματα. Έπαιξε ρόλο η περσινή τους συνεργασία; «Ότι έχουμε πάρα πολύ καλή σχέση και ότι τη θαυμάζω απεριόριστα είναι κάτι που ισχύει, αλλά και το θέμα του έργου είναι πολύ δυνατό από μόνο του». Πέρα από την ιδέα για τη συγκεκριμένη παράσταση, ο Σάκης Ρουβάς είχε και τον τελικό λόγο στην επιλογή των περισσότερων συντελεστών του Ηρακλή. Ο Γιώργος Θεοφάνους γράφει τη μουσική για τα τραγούδια του έργου, τους στίχους υπογράφει η εικαστικός Νίκη Παπαθεοχάρη, ενώ ο Γιώργος Πούλιος έχει αναλάβει την ηχητική σύνθεση. Δίπλα στον Σάκη θα δούμε τη Ναταλία Δραγούμη, την Αγορίτσα Οικονόμου, αλλά και την Eλένη Ρουσσινού, που ξεχώρισε πέρσι διεθνώς στη βραβευμένη κινηματογραφική ταινία Miss Violence.

Ο Σάκης μιλά με ενθουσιασμό για το νέο θεατρικό του project, αλλά παράλληλα ετοιμάζεται για το grand finale της «Ace of Hearts Τour» του στο Tae Kwon Do στις 11 Οκτωβρίου. Σε μια εποχή που οι συναυλίες –πόσο μάλλον αυτές που περιοδεύουν ανά την Ελλάδα– έχουν περιοριστεί σε μικρής διάρκειας εμφανίσεις σε κλαμπ της επαρχίας ακόμα και για καταξιωμένους τραγουδιστές, το «Ace of Hearts Τour» ήταν για εκείνον προσωπική πρόκληση. «Ήταν ένα τεράστιο στοίχημα. Και είμαι πολύ ευγνώμων και ενθουσιασμένος που είχε το αποτέλεσμα που περίμενα και την αποδοχή του κόσμου. Για μένα ήταν η ωραιότερη περιοδεία που έχω κάνει ποτέ». Γι’ αυτό και θα γιορταστεί με ένα φινάλε-υπερθέαμα, με απρόσμενους guests. Όπως o DJ Mosey, κατά κόσμον Pierre Sarkozy, γιος του πρώην Γάλλου προέδρου Nicolas Sarkozy. «H ιδέα των guest ξεκίνησε γιατί ήθελα να παρουσιάσω και άλλα πράγματα στον κόσμο. Θέλω το κοινό να αισθάνεται πραγματικά πως έχει κάθε λόγο να έρθει και να το απολαύσει. Ο κόσμος έχει ανάγκη τη διασκέδαση και χρειάζεται αποσυμπίεση. Χρειάζεται κάτι που θα κάνει τη διαφορά» λέει χαρακτηριστικά. Μάλιστα, guest εμφάνιση στο φινάλε της περιοδείας κάνει και η Δούκισσα Νομικού, σε ένα ρόλο-έκπληξη.

sakis rouvas people 69 (2)

Πολυδιάστατος, πολυπράγμων, ανήσυχος. Πολλοί καλλιτέχνες, κάνοντας έναν απολογισμό της προσωπικής τους ζωής, παραδέχονται με τύψεις πως στο βωμό της καριέρας άφησαν πίσω την οικογένεια. Έχασαν το μεγάλωμα των παιδιών τους, δεν ήταν εκεί όταν έκαναν τα πρώτα βήματα, όταν είπαν τα πρώτα λογάκια. Ο Σάκης, όμως, δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. «Όχι μόνο ήμουν εκεί στα πρώτα βήματα, αλλά κρατούσα και το χέρι στις πρώτες απόπειρες, τα έσπρωξα να περπατήσουν. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Αλλά είμαι πολύ τυχερός, γιατί τα παιδιά αυτά έχουν μια συγκλονιστική μητέρα, η οποία σταμάτησε όλες τις άλλες δραστηριότητές της και δόθηκε απόλυτα στα παιδιά» λέει για τη σύντροφο της ζωής του, Κάτια Ζυγούλη. H απόλυτη αφιέρωση της Κάτιας στην οικογένεια ήταν, όμως, δική της επιλογή. «Δεν της το ζήτησα ποτέ. Ίσα ίσα, που εγώ της έλεγα πως πρέπει να δώσει περισσότερο χρόνο στον εαυτό της και τα δικά της “θέλω”, γιατί με ενδιέφερε πολύ να έχει ισορροπία η ίδια.Όμως μπορώ πια να σου πω πως αυτό ακριβώς ήταν το “θέλω” της τη δεδομένη στιγμή. Γι’ αυτό λέω πως είμαι πολύ τυχερός».

Μετρούν πια έντεκα χρόνια μαζί. Ακούγεται κλισέ και λίγο παρωχημένο, αλλά αναρωτιέμαι αν υπήρξε κάτι που τον έκανε να καταλάβει από την αρχή πως η Κάτια ήταν η γυναίκα της ζωής του. «Είχαμε αυτή τη συζήτηση μόλις χθες. Σίγουρα είχα νιώσει κάτι πολύ έντονο, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος κώδικας συγκεκριμένος που λέει “αυτή είναι η γυναίκα της ζωής σου”. Σίγουρα, όμως, όταν νιώθεις μια τεράστια έλξη για έναν άνθρωπο, κάτι έχει μιλήσει μέσα σου» λέει. Πριν από λίγες ημέρες βάφτισαν και το τρίτο τους παιδάκι, την 22 μηνών Αριάδνη, ενώ την ίδια μέρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Σάκης έκανε πρόταση γάμου στην Κάτια Ζυγούλη, ζητώντας το χέρι της από τον πατέρα της, Νίκο. Χαμογελά.

sakis rouvas people 69 (4)

«Η αλήθεια είναι πως κάθε χρόνο τής κάνω πρόταση γάμου. Είχαμε πει, όμως, να αφήσουμε και κάτι για μετά. Θα ήταν πολύ ωραίο τα παιδιά μας να είναι παρανυφάκια στο γάμο μας και να είναι σε ηλικία που θα μπορούν να βιώσουν τη στιγμή» αποκαλύπτει. Είναι αστείο μετά από έντεκα χρόνια και τρία παιδιά να ρωτήσω αν η Κάτια είπε το «ναι». Εκείνος, πάντως, χωρίς να μου αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες, ομολογεί πως ο γάμος τους έχει αρχίσει να δρομολογείται. Τελευταία, υπάρχει μια διάχυτη αίσθηση πως η Κάτια Ζυγούλη, η οποία, όπως ακούγεται και γράφεται, έχει πολλές προτάσεις για διάφορα νέα projects, είναι πλέον κοντά στο να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Εκείνος την ωθεί προς αυτή την κατεύθυνση; «Νομίζω πως σιγά σιγά έχει αρχίσει να απογαλακτίζεται και το τρίτο μωρό μας και πλέον μπορεί να αρχίσει να βλέπει κι άλλα πράγματα» παραδέχεται για την Κάτια, μοντέλο με διεθνή καριέρα, που κάνει επιλεκτικές συνεργασίες, αλλά μάλλον είναι έτοιμη για ένα πιο δυναμικό comeback.

Όποιος έχει γνωρίσει το ζευγάρι λίγο περισσότερο εντυπωσιάζεται από το πόσο υποστηρικτικοί είναι ο ένας με τον άλλο, σαν να μην υπάρχει ούτε στο ελάχιστο ανταγωνισμός μεταξύ τους. «Αυτό είναι και το νόημα μιας ουσιαστικής σχέσης. Τα έχουμε τακτοποιήσει αυτά. Έχουμε βρει την ισορροπία μας» μου λέει. Μπαμπάς τριών παιδιών, ερωτευμένος και σύντομα γαμπρός. Πόσο έχει επηρεάσει όλο αυτό το kick του τις γυναίκες fan του (aka ρουβίτσες); «Νομίζω πως θα πάρεις την απάντηση αν έρθεις στις 11 Οκτωβρίου στη συναυλία» με αποχαιρετά κλείνοντας το μάτι. Sakis rules!

Δείτε ακόμα:

Ο Σάκης Ρουβάς ντύνεται γαμπρός; Μιλάει πρώτη φορά για γάμο με την Κάτια

Σάκης Ρουβάς-Κάτια Ζυγούλη: Βάφτισαν την κορούλα τους!

Σάκης Ρουβάς: Αποθεώθηκε από 30.000 κόσμο στο Mad North Stage Festival by TIF-HELEXPO!

O Σάκης Ρουβάς βγάζει selfie με όλους τους επιβάτες ενός αεροπλάνου!