Ένα οικογενειακό πρόβλημα οδήγησε τον Χάρη Ακριτίδη στο να πάθει για πρώτη φορά κρίση πανικού ενώ η συνέχεια ήταν αβάσταχτη. Η αρχή έγινε με την αρρώστια του πατέρα του, ενώ μετά ακολούθησε η μητέρα του και δυστυχώς ο θάνατος και των δυο. «Μέσα στο νοσοκομείο όπου είχα πάει να τον δω, είχα τάσεις φυγής… Σαν να με έπνιγε ο χώρος. Ξέσπαγα σε κλάματα με λυγμούς. Φόβος άγνωστος και θλίψη ήταν τα πρώτα συναισθήματα. Δυο μήνες η ζωή μου ήταν κόλαση. Φόβοι. Διαταραχές ύπνου. Μαύρες σκέψεις. Σκεφτόμουν μέχρι και την κηδεία μου. Η πίεση όλο και ανέβαινε, είχα ταχυπαλμίες. Πήγα σε καρδιολόγο, γιατί νόμιζα θα σταματήσει η καρδιά μου… Κοιμόμουν με ηρεμιστικά. Ο πανικός είναι σαν να πίνεις καφέ σπίτι σου και να δεις ένα λιοντάρι να έρχεται κατά πάνω σου… ή τον δολοφόνο», εξομολογείται ο λαϊκός τραγουδιστής σε συνέντευξή του στην Espresso.

Ο λόγος που επέλεξε να μιλήσει για τις δύσκολες στιγμές που βίωνε 5 χρόνια μετά είναι γιατί πλέον το έχει ξεπεράσει, μπορεί να δει καθαρά και κυρίως γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι να μιλάει κανείς για ότι τον απασχολεί.

«Μην φοβάστε, καταπολεμείται. Μην ντρέπεστε. Μιλήστε για να βοηθηθείτε. Η ασθένεια όσο την κρύβεις μέσα σου γιγαντώνεται. Όταν την συζητάς με κάποιον ειδικό αποδυναμώνεται», εξηγεί.

Το παράδοξο στην περίπτωση του Χάρη Ακριτίδη ήταν πως η πρώτη θεραπεία που ακολούθησε με τη βοήθεια ψυχολόγου επιδείνωσε την κατάστασή του. Πλέον όμως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, ο λαϊκός τραγουδιστής είναι καλά και απολαμβάνει τη ζωή.