Αποζημίωση ύψους 47 εκατομμυρίων ευρώ ζητά από το κανάλι της γνωστή παρουσιάστρια, υποστηρίζοντας ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ήταν τον περασμένο Αύγουστο όταν οι καταγγελίες κατά του προέδρου του καναλιού Fox News και άλλων στελεχών του σόκαραν τις ΗΠΑ και έγιναν θέμα στα ΜΜΕ ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Andrea Tantaros, μεγαλοστελέχη διοικούν το κανάλι εκφοβιστικά, με μισογυνισμό και το παρομοιάζει με την περίφημη βίλα του Playboy και αυτούς ως «εκφοβιστικές τσατσάδες».

«Ενώ υποτίθεται ότι το κανάλι προωθεί παραδοσιακές οικογενειακές αξίες, στην πραγματικότητα πρόκειται για μία αίρεση που λειτουργεί με σεξ, εκφοβισμό κα μισογυνισμό», αναφέρει στην δικογραφία η 37χρονη παρουσιάστρια, καταγγέλλοντας πως υπέστη σεξουαλική παρενόχληση από έναν πρώην γερουσιαστή που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της και, παρά το ότι ενημέρωσε τους ανωτέρους της, εκείνοι συνέχιζαν να τον καλούν. Παράλληλα, υποστηρίζει πως ο πρόεδρος του καναλιού της έκανε δεκάδες σεξιστικά σχόλια στο γραφείο του, όπως «για γύρνα από πίσω να σε δω καλά», «πάω στοίχημα πως είσαι άγριο κορίτσι» και «θα είσαι τέλεια με μπικίνι».

Από την πλευρά τους, οι ιθύνοντες του καναλιού αρνούνται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως η παρουσιάστρια απολύθηκε επειδή παραβίασε τους όρους του συμβολαίου της, οργανώνοντας την προώθηση ενός βιβλίου της χωρίς να ενημερώσει, ενώ την χαρακτηρίζουν «όχι θύμα, αλλά καιροσκόπο».

Η ιστορία, που ακόμα βρίσκεται στα δικαστήρια, αποτελεί ένα από τα πιο «καυτά» θέματα στο μιντιακό σύστημα της Νέας Υόρκης, ενώ αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας δημοσιογράφοι εξαπολύει τόσο δριμεία επίθεση στο ίδιο του το Μέσο.