Ο Παντελής Παντελίδης γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου του 1983 στη Νέα Ιωνία. 

Είχε δύο αδέλφια, τον Φίλιο και τον Κωνσταντίνο.Οι γονείς του, Σταύρος και Αθηνά διατηρούσαν πρακτορείο ΠΡΟ -ΠΟ στην ίδια περιοχή.

O Παντελής Παντελίδης υπηρετούσε ως υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Τα παράτησε όλα, όμως, για να ακολουθήσει το παιδικό του όνειρο, που δεν ήταν άλλο από το τραγούδι.

Τον Φεβρουάριο του 2012 ανέβασε στο Youtube, το τραγούδι «Δεν ταιριάζετε σου λέω», βασισμένο σε προσωπική του ιστορία και έτσι άνοιξε ο δρόμος προς την επιτυχία. Το video απέκτησε εκατομμύρια views και το απλό παιδί άρχισε να γίνεται γνώριμη φυσιογνωμία, που μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια γέμιζε τα νυχτερινά κέντρα και έκανε μεγάλη επιτυχία.

Τον Οκτώβριο του  2012 κυκλοφόρησε το πρώτο του cd με τίτλο Αλκοολικές οι νύχτες το οποίο έγινε διπλά πλατινένιο σε μόλις έξι μήνες.

Ακολούθησαν πολλές επιτυχίες, όλες γραμμένες από τον ίδιο.

Σημειώνεται ότι ο Παντελής Παντελίδης ήταν αυτοδίδακτος. Δεν είχε μουσικές γνώσεις, δεν είχε κάνει μαθήματα, δεν είχε πάει σε ωδείο. Ήταν όμως ταλαντούχος.

Στις 18 Φεβρουαρίου του 2016, στις 08:20 το πρωί, σκοτώθηκε με το αυτοκίνητο που ο ίδιος οδηγούσε.

Ήταν μόλις 32 ετών.

Fun Facts

  1. Ο Παντελίδης έχει δηλώσει πως όλα τα τραγούδια του είναι εμπνευσμένα από προσωπικά του βιώματα.
  2. Σε ηλικία12 ετών ζήτησε από τους γονείς του να του αγοράσουν κιθάρα και άρχισε να παίζει χωρίς ποτέ να κάνει μαθήματα.
  3. Τον χειμώνα του 2012 εμφανιζόταν με μεγάλη επιτυχία στο Teatro music hall με τον Βασίλη Καρρά την Πάολα Φωκά.
  4. Όλα του τα τραγούδια, στίχους και μουσική τα έχει γράψει ο ίδιος.
  5. Μέχρι 17 χρονών έπαιζε ποδόσφαιρο και ενώ είχε όλες τις προοπτικές να ασχοληθεί επαγγελματικά, έδωσε εξετάσεις, πέρασε σε στρατιωτική σχολή και έγινε μόνιμος στο Πολεμικό Ναυτικό.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ONOMA
Παντελής Παντελίδης
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
23-11-1983
ΖΩΔΙΟ
Τοξότης
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
Αθήνα