Από τη Βένια Καραγιάννη

μάνατζερ στις ακαδημίες της σπόρτινγκ Λισαβόνας υποστήριζε πως θα μπορούσε να κάνει διεθνή καριέρα στο ποδόσφαιρο. Ωστόσο μια συγκυριών τον ανάγκασε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Και βρέθηκε στο Nomads.

Ο Παναγιώτης ανήκει στην κλισέ περίπτωση ωραίου άντρα που είναι πολύ πιο όμορφος από κοντά από ό,τι στην τηλεόραση. Πολύ πιο όμορφος. Εκείνος δεν δείχνει να νοιάζεται ιδιαίτερα για την εικόνα του. Από μικρός είχε ένα όνειρο: να γίνει ποδοσφαιριστής και για αυτό δούλεψε σκληρά και το κυνήγησε όσο πιο πολύ μπορούσε. Κάποιες φορές όμως η ζωή δεν σε δικαιώνει. Όχι γιατί δεν είσαι καλός. Αλλά ίσως γιατί κρύβει άλλα πράγματα για σένα. Και η συμμετοχή του στο Nomads –και περισσότερο η ιπποτική οικειοθελής αποχώρησή του, αφού παραχώρησε τη θέση του στη Νατάσα Καλογρίδη– ανοίγει νέα μονοπάτια για να βαδίσει στη ζωή.

«Έχω κάνει πολλές δουλειές από μικρός» μου εξηγεί «Στα 15 μου, τα καλοκαίρια, δούλευα σε ταβέρνα, έχω δουλέψει σαν βοηθός σερβιτόρου, αποθηκάριος, σε εταιρεία γυναικείων ρούχων, ό,τι μπορείς να φανταστείς. Ήθελα να είμαι οικονομικά ανεξάρτητος. Κυρίως όμως ήθελα να μαζέψω χρήματα για να πάω στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας γιατί ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής. Πριν τελειώσω το σχολείο είχα ένα μάνατζερ που με είχε στείλει στην Ακαδημία και τους άρεσα. Δεν μπορώ να σου πω τι παίχτηκε, αλλά το σίγουρο είναι ότι περίμενα να μείνω παραπάνω. Το κυνήγησα όσο μπορούσα, ήταν κάποια θέματα τύχης, συγκυριών, δεν έκατσε τελικά. Είχα φύγει και δυο φορές μόνος μου στο εξωτερικό χωρίς μάνατζερ, την πρώτη φορά στην Τσεχία και μια στην Πολωνία πριν από λίγο καιρό. Χτύπαγα τις πόρτες και έλεγα “Θα με δοκιμάσετε;”. Και τα κατάφερα. Βρήκα ομάδες – και στην Τσεχία και στην Πολωνία. Γύρισα πίσω γιατί είχα μια προοπτική να παίξω στην Ελλάδα στην Α’ Eθνική και να τελειώσω παράλληλα και τις σπουδές μου στη Γυμναστική Ακαδημία. Τελικά δεν μου βγήκε σε καλό… Όποτε σκέφτομαι το κεφάλαιο “ποδόσφαιρο”, με πιάνει κατάθλιψη» ομολογεί.

Η ενασχόλησή σου με το ποδόσφαιρο σου στέρησε ένα κομμάτι από την εφηβική ή φοιτητική ζωή; Να βγεις μέχρι αργά, για παράδειγμα, να πιεις…

Δεν έβγαινα έξω τα βράδια, όχι, δεν έχω κάνει φοιτητική ζωή όπως το εννοείς. Πήγαινα στο πανεπιστήμιο, έκανα διπλές προπονήσεις και γύριζα 9.00 το βράδυ στο σπίτι. Πού να πάω μετά; Άρχισα να γεύομαι το ποτό πριν από λίγους μήνες που σταμάτησα την μπάλα.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο μαζί με το Πρώτο Θέμα.