Το σκάνδαλο Έπσταϊν έχει φέρει τριγμούς στη βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας, λόγω της εμπλοκής του Πρίγκιπα Ανδρέα. Αλλά φαίνεται ότι αυτή δεν είναι η μοναδική βασιλική οικογένεια που αποκτά προβλήματα εξαιτίας του Έπσταϊν.

Εξελίξεις στο Παλάτι: Η Βασίλισσα Ελισάβετ ζήτησε από τον Πρίγκιπα Ανδρέα να αποσυρθεί από τα καθήκοντά του

Η Πριγκίπισσα της Νορβηγίας, Μέτε-Μάριτ, σύζυγος του διαδόχου του νορβηγικού θρόνου, Πρίγκιπα Χάακον, παραδέχτηκε τη γνωριμία της με τον υπόδικο χρηματοοικονομικό σύμβουλο, που αυτοκτόνησε στις φυλακές της Νέας Υόρκης κατηγορούμενος για βιασμό ανηλίκων και σωματεμπορία.

Η γνωριμία της Πριγκίπισσας και οι συναντήσεις της με τον Έπσταϊν έγιναν γνωστές από δημοσίευμα της εφημερίδας Dagens Næringsliv και με επίσημη ανακοίνωση από το Παλάτι εκείνη προχώρησε σε επιβεβαίωσή τους και δήλωσε ότι μετανιώνει.

Όπως αναφέρει, «Δεν θα πλησίαζα ποτέ τον Έπσταϊν αν γνώριζα τη σοβαρότητα των εγκλημάτων του. Θα έπρεπε να είχα εξετάσει καλύτερα το παρελθόν του, και λυπάμαι που δεν το έκανα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της νορβηγικής εφημερίδας, η Πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ είχε συναντηθεί με τον επιχειρηματία σε διάφορες περιστάσεις μεταξύ του 2011 και του 2013, κάποια χρόνια δηλαδή μετά την πρώτη καταδίκη του για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικης – για την οποία πέρασε 13 μήνες στη φυλακή.

Η γνωριμία με την Πριγκίπισσα έγινε από κοινό γνωστό. «Μία από τις συναντήσεις έγινε στο σπίτι του Έπσταϊν», παραδέχετε ο επικεφαλής του γραφείου τύπου του Παλατιού στην εφημερίδα και συμπληρώνει: «Επίσης, η Πριγκίπισσα είχε μια σύντομη συνάντηση μαζί του όταν εκείνος βρέθηκε στο Όσλο».

Ο σύζυγος της Μέτε-Μάριτ, Πρίγκιπας Χάακον, συνάντησε επίσης το Έπστάιν «στον δρόμο», κατά τη διάρκεια διακοπών του στο St. Barths το 2012. «Ο Πρίγκιπας χαιρέτησε τον Έπστάιν για πρώτη και μοναδική φορά», δηλώνει ο υπεύθυνος τύπου, ο οποίος επίσης εξήγησε ότι η Πριγκίπισσα δεν είχε καμία γνώση των εγκληματικών πράξεων του Τζέφρι Έπστάιν.

*Με στοιχεία από το people.com

Τζέφρι Έπσταϊν: Συνελήφθη για σεξουαλική κακοποίηση και διακίνηση ανήλικων κοριτσιών