Όταν ένα πρόσωπο είναι μέρος μιας επιτυχημένης κατάστασης και αποφασίζει να μην είναι, παρόλο που αυτή η επιτυχία συνεχίζεται, πάντοτε υπάρχουν διάφορες ερμηνείες και υποθέσεις για τους λόγους που μπορεί να συνέβη αυτό. Στην περίπτωση της Μαρίας Σολωμού με τη Βερβερίτσα, ήταν εμφανές από την πρώτη στιγμή ότι δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα κόντρας με τον Μουτσινά ή κάποια ίντριγκα.

Οι άνθρωποι άλλωστε είναι καλοί φίλοι κι έχουν μοιραστεί πολλά. Για πρώτη φορά πάντως η Μαρία Σολωμού αποφασίζει να εξηγήσει το πλήρες πλαίσιο της αποχώρησής της από τη Βερβερίτσα και της συμμετοχής της σε άλλη παράσταση.

Όπως ανέφερε στη Φαίη Σκορδά, η Μαρία Σολωμού είχε μια διαρκή κουβέντα το καλοκαίρι με τον Μουτσινά για το αν θα συνεχιστεί και ο δημιουργός της παράστασης δεν είχε κατασταλάξει κάπου. Εκείνη όμως δεχόταν προτάσεις και δεν είχε τίποτα σίγουρο. Είχε απορρίψει κάποιες, αλλά κάποια στιγμή δε θα μπορούσε να αρνηθεί. Γι΄αυτό και ο Μουτσινάς της είπε να δεχτεί ό,τι θέλει και θα έβρισκαν τη λύση για να είναι και στη Βερβερίτσα. Τελικά, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

«Δεν αποφάσισα να φύγω. Θα σου πω τι έγινε. Το συζητούσαμε τον χειμώνα να πάει και του χρόνου, επειδή βλέπαμε πως πάει πολύ καλά. Ο Νίκος είπε ναι, θα πάει και του χρόνου. Οπότε άρχιζα να απορρίπτω προτάσεις. Στην πορεία μου είπε πως δεν θα το πάει του χρόνου. Μετά από έναν μήνα μου είπε πως θα το πάει και του χρόνου. Κάποια στιγμή μου είπε πως επειδή δεν του έρχεται και δεν θέλει να μείνω χωρίς δουλειά, να κάνω την δουλειά που μου πρότειναν αν με ενδιαφέρει. Είχα απορρίψει ήδη δυο δουλειές. Μου είπε πως θα βρει μια λύση και έτσι έκλεισα την επόμενη δουλειά».