Ο χωρισμός του Brangelina έσκασε σα βόμβα πριν από μερικά χρόνια και σίγουρα δεν ήταν ούτε διακριτικός ούτε ήπιος. Ο Μπραντ Πιτ κατηγορήθηκε από την Αντζελίνα Τζολί για σωματική κακοποίηση αλλά και αλκοολισμό την περίοδο που η απόφαση για την επιμέλεια των παιδιών δεν είχε παρθεί ακόμα.

Αυτή η δύσκολη εποχή για τον ηθοποιό ήταν και αυτή που τον έκανε να κάνει στροφή 180 μοιρών κόβοντας τις κακές του συνήθειες. Ο βραβευμένος με Όσκαρ Πιτ μίλησε στη “The New York Times” και αποκάλυψε πως έχει σταματήσει να πίνει αλκοόλ, και οι συναντήσεις του με τους Ανώνυμους Αλκοολικούς για ενάμιση χρόνο τον βοήθησαν να ξεπεράσει το πολύκροτο διαζύγιο του.

Μπραντ Πιτ: Η τεταμένη σχέση με τον γιο του Μάντοξ – Ο 18χρονος αρνείται τις επαφές μαζί του

«Είχα φτάσει τα πράγματα όσο περισσότερο γινόταν στα άκρα, οπότε μου αφαίρεσα το πλεονέκτημα του να πίνω.» Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συναντήσεις του με τους ΑΑ «Έβλεπες όλους αυτούς τους άντρες να είναι ειλικρινείς και να ανοίγονται με έναν τρόπο που ποτέ δεν είχα ξανά ακούσει. Ήταν ένα ασφαλές μέρος που δεν υπήρχε κριτική, οπότε δεν υπήρχε κριτική και για τον εαυτό σου. Είναι απελευθερωτικό να αποκαλύπτεις τις άσχημες πλευρές του εαυτού σου. Το θέμα είναι πως όλοι έχουμε μέσα μας πόνο, απώλεια και θρήνο. Περνάμε τον περισσότερο χρόνο προσπαθώντας να το κρύψουμε, όμως αυτά είναι εκεί, είναι μέσα σου. Οπότε ανοίγεις αυτά τα κουτιά».

Ο Μπραντ Πιτ έχει όρο στο συμβόλαιό του να τρώει σε κάθε ταινία και ο λόγος είναι εξωφρενικός

Ο Πιτ στη συνέχεια μίλησε για το πώς η επιτυχία που γνώρισε στα 90s τον «έριξε» ακόμα βαθύτερα στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. «Ήταν πολύ άβολο για εμένα, όλες οι προσδοκίες και οι κριτικές, έγινα ερημίτης και έριξα τον εαυτό μου στη λήθη.»

Αυτή την περίοδο η ζωή φαίνεται να είναι πιο ομαλή για τον Μπραντ Πιτ, έφτασε σε συμφωνία για την κοινή κηδεμονία των παιδιών του με την Αντζελίνα Τζολί ενώ το όνομα του ακούγεται αρκετά σε ότι αφορά τα φετινά Όσκαρ, τόσο με τη συμμετοχή του στο “Once Upon A Time In Hollywood” αλλά και στο “Ad Astra”.