Ο Κάμερον Ντάγκλας, σήμερα 40 ετών, άρχισε την επαφή του με τα ναρκωτικά σε ηλικία 15 ετών. Ήταν μια δειλή γνωριμία με τις εξαρτήσεις που εξελίχθηκε γρήγορα σε μια εθιστική σχέση. Πρώτα ήρθε η ηρωίνη, μετά η κοκαΐνη και τέλος η μεθαμφεταμίνη. Για πάνω από μια 15ετία ο Κάμερον δε μπορούσε να ζήσει χωρίς να κάνει χρήση.

Σήμερα φαίνεται πως έχει βάλει από κάτω τον εθισμό του και τον ελέγχει. Για να φτάσει να μιλάει γι΄αυτό μαζί με τον πατέρα του στο περιοδικό People, σημαίνει πως είναι σε μια καλή φάση ζωής. Μέχρι αυτό το σημείο βέβαια παρουσιάστηκαν πολλές στιγμές απελπισίας. Όχι μόνο στον ίδιο. Αλλά και στον Μάικλ Ντάγκλας και την μητέρα του Κάμερον, την Ντιάντρα.

Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως ο Κάμερον είχε μπει στη φυλακή και μπαινόβγαινε για 5 χρόνια με την κατηγορία της συμμετοχής σε παραγωγή και εμπόριο ναρκωτικών, μέχρι που βγήκε οριστικά πριν από μια 3ετία.

Από την κοινή τους συνέντευξη στο People, ιδιαίτερη μνεία αξίζει στα λόγια του Μάικλ Ντάγκλας.

«Υπήρχαν στιγμές που η ελπίδα εξαφανιζόταν…και μετά είναι απλά ένα τρένο που έχει φύγει από το σταθμό. Η ζωή μετετράπη σε μια αλληλουχία από κρίσεις. Πίστευα ότι θα τον χάσω».

Από την άλλη, ο Κάμερον εξηγεί ότι είχε φτάσει τόσο χαμηλά, είχε πάει κάτω από τον πάτο, ώστε «υπήρχαν δύο επιλογές: η φυλακή ή ο θάνατος». Ο ερχομός της πρώτης επιλογής λειτούργησε ως οριστικό καμπανάκι για εκείνον, αν κρίνουμε από τη ζωή του τώρα. Δοκιμάζει να χτίσει την καριέρα του στην υποκριτική, είναι παντρεμένος, έχει μια κόρη 2 ετών και ευγνωμονεί την οικογένειά του που δεν παράτησε την πίστη της σε εκείνον.