Δεν φαίνεται να έχει τελειωμό η ιστορία μεταξύ του Johnny Depp και της πρώην συζύγου του Amber Heard. Μετά από πολλές δικαστικές διαμάχες το πρώην ζευγάρι έδειχνε να έχει καταφέρει να συμβιβαστεί εκτός δικαστηρίου, με την ηθοποιό να παίρνει 7 εκ. δολάρια τα οποία και δώρισε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Και ενώ κάποιοι μπορεί να πίστευαν ότι αυτή η ιστορία «κατακάθισε», ο ηθοποιός «επέστρεψε» στα δικαστήρια, κάνοντας μήνυση στην Heard για συκοφαντική δυσφήμιση και ζητώντας της αποζημίωση ύψους 50 εκ. δολαρίων.

Ο Depp εξ αρχής αρνιόταν τις κατηγορίες και υποστήριζε πως η  Amber Heard τα βγάζει από το μυαλό της έτσι ώστε να προωθήσει την καριέρα της. Μετά την αγωγή του πρωταγωνιστή των «Πειρατών της Καραϊβικής» κατά της πρώην συζύγου του, ο ίδιος τοποθετήθηκε για πρώτη φορά πηγαίνοντας την υπεράσπιση του ένα βήμα παραπέρα κατηγορώντας την Heard για σωματική και ψυχολογική βία κατά του ενώ υποστήριξε και ότι ζωγράφισε τις μελανιές της.

«Έχω αρνηθεί τις κατηγορίες της κυρίας Heard από την πρώτη φορά όταν τις έκανε τον Μάιο του 2016 όταν μπήκε σε δικαστική αίθουσα ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα εναντίον μου. Τότε είχε ζωγραφίσει πάνω της μελανιές που -όπως απέδειξαν οι μάρτυρες και το βιντεοσκοπημένο υλικό- δεν τις είχε καμία από τις προηγούμενες μέρες της εβδομάδας.

Θα συνεχίσω να αρνούμαι τις κατηγορίες μέχρι το τέλος της ζωής μου. Δεν έχω κακοποιήσει την κυρία Heard ή καμιά άλλη γυναίκα. Έχοντας κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, φαρμάκων και αλκοόλ αμέτρητες φορές μου επιτέθηκε με βιαιότητα πετώντας μου κουτάκια αναψυκτικού αλλά και άλλα αντικείμενα. Πολλές φορές ενώ ήταν μπροστά και άλλοι άνθρωποι και σε μερικές περιπτώσεις μου προκάλεσε σοβαρή σωματική βλάβη»

Ο δικηγόρος της Amber Heard αρνήθηκε τις κατηγορίες κατά της πελάτισσας του λέγοντας «Οι αποδείξεις σε αυτή την υπόθεση είναι ξεκάθαρες: Ο Johnny Depp κακοποιούσε την Amber Heard επανειλημμένως. Η όλο και πιο απελπισμένη προσπάθεια του κύριου Depp να αναστήσει την καριέρα του μέσω αβάσιμων δικαστικών προσφυγών κατά ανθρώπων κάποτε πολύ κοντινούς σε αυτόν – τους πρώην δικηγόρους του, πρώην ατζέντηδες του και την πρώην σύζυγο του- δεν ξεγελά πια κανέναν.»