Κάθε φορά που αναφέρεται το όνομα της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ είτε ως προσωπικότητες είτε μέσα από τηλεοπτικές σειρές ή θεατρικές παραστάσεις ο Γιάννης Παπαμιχαήλ τοποθετείται. Ο γιος του αείμνηστου ζευγαριού πριν λίγες εβδομάδες σχολίασε όλους όσοι υποδύονται ρόλους που έκαναν οι γονείς του με αφορμή τις δηλώσεις της Μαρίας Κορινθίου η οποία πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Η Νεράιδα και το Παλικάρι» ως Κατερινιώ. «Με πιάνει δέος και για την Αλίκη και γι’ αυτόν τον ρόλο και γι’ αυτό ίσως και να ντρέπομαι να μιλήσω στον γιο τον Γιάννη, γιατί για μας είναι η Αλίκη αλλά γι’ αυτόν είναι η μαμά του», είχε πει η ηθοποιός στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελένη Μενεγάκη.

Δείτε επίσης: Πώς αντέδρασε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ με την αλλαγή της Κορινθίου σε… Κατερινιώ

«Αυτό το πράγμα που όλοι «χρησιμοποιούν» τους γονείς μου για να οικονομήσουν έχει πια παραγίνει. Τόσα βιβλία έχουν εκδοθεί, τόσες παραστάσεις με θέμα την πρωτότυπη ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσαν, και δεν ξέρω και εγώ πόσα άλλα ακόμη που σχετίζονται με αυτούς. Όλοι αυτοί που τα πράττουν, βάζουν μπροστά τη φράση «κάνουμε Τέχνη», ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να δηλώνουν «πάμε ταμείο», που λένε και στο στοίχημα! Eγώ, κάθομαι μέχρι στιγμής και παρακολουθώ τα δρώμενα. Να είστε σίγουροι όμως, ότι την κατάλληλη στιγμή θα «απαντήσω» δυναμικά (…) Δεν έχω κανένα, μα κανένα πρόβλημα, να δοκιμάσει κάποια/κάποιος την τύχη του , λέγοντας πχ , «Θα παίξω το ρόλο, την Κατερινιώ, και εγώ θα παίξω το ρόλο του Μανούσου, από την ταινία Η Νεράιδα και το Παλικάρι». Αυτό ακούγεται και είναι μια χαρά. Εάν όμως βάλουν στην εξίσωση τα ονόματα της Αλίκης και του Δημήτρη, τότε μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό» έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook μεταξύ άλλων ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη στην Ελένη.

Στη συνέχεια η Μαρία Κορινθίου, ο Παναγιώτης Πετράκης και ο Γιώργος Βάλαρης έδωσαν την απάντησή τους στο Γιάννη Παπαμιχαήλ τονίζοντας πώς σέβονται απόλυτα τη μνήμη των γονιών του.

Την Κυριακή ο Γιάννης Παπαμιχαήλ με ακόμα μια ανάρτησή του θέλησε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα αι να δώσει περεταίρω εξηγήσεις.

«Επειδή ‘ πήρε το μάτι μου ΄, κάποια ‘ περίεργα ΄δημοσιεύματα, ότι εγώ είμαι σε πόλεμο με τον Γιώργο Βάλαρη , θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Η τοποθέτηση που έκανα, ήταν μια γενική τοποθέτηση, αναφορικά με τον εάν θα έπρεπε η όχι να ‘ χρησιμοποιούνται ‘ τα ονόματα τον γονιών μου, σε παραστάσεις , οι οποίες προέρχονται κατά κόρον από τις παλιές τους κινηματογραφικές επιτυχίες. Και έγραψα πολύ ευδιάκριτα, ότι εφόσον ΔΕΝ χρησιμοποιούνται, τότε είναι μια χαρά να προσπαθήσει κάποιος να ‘ αναβιώσει ΄αυτές τις παλιές ταινίες, στο θεατρικό σανίδι. Τώρα όσον αφορά τον Γιώργο Βάλαρη, όχι μόνο πόλεμος δεν υπάρχει, απεναντίας, πιστεύω ότι είναι ένας εξαιρετικός θεατράνθρωπος , που πάντα ανεβάζει προσεγμένες παραστάσεις. Αυτά προς διευκρίνιση της αλήθειας. Καλή Κυριακή να έχετε», έγραψε χαρακτηριστικά.

Δείτε το post