Λίγες μόνο μέρες πριν ξεκινήσει και επίσημα στην καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης «Λωξάντρα», σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, ο ηθοποιός Γιάννης Κουκουράκης εξομολογείται τις τελευταίες φορές που έκανε κάτι συναρπαστικό.

Tελευταία φορά που…

Σε έφεραν σε δύσκολη θέση;

Θα μπορούσα να έχω έρθει σε δύσκολη θέση, αλλά λόγω χαρακτήρα δεν τα κατάφεραν – και εξηγούμαι: Κάποτε, δύο μεγαλοκοπέλες δυσαρεστήθηκαν που είχα τον σκύλο μου ελεύθερο στο πεζοδρόμιο και πήγε μπροστά τους. Διαμαρτυρήθηκαν κι εγώ είπα στο σκυλί μου να φύγει από τα… αδέσποτα κοντά, μην κολλήσει τίποτα!

Μαγείρεψες κάτι νόστιμο;

Συχνά μαζευόμαστε παρέα στο σπίτι μου και τους μαγειρεύω. Προχθές τους έφτιαξα δύο ταψιά μουσακά, ζαρκάδι με σάλτσα από χυμό ροδάκινο και γεμιστά στρείδια με κινόα και λαχανικά… Ψέμα όλο! Παραγγείλαμε πίτσες και σουβλάκια.

Διάβασες ένα ωραίο σύνθημα γραμμένο στον τοίχο;

Πρόσφατα διάβασα «Σούλα, σ’ αγαπώ» σε μια γέφυρα και σκέφτηκα ότι κάτι τόσο απλό περικλείει μέσα του αθωότητα, έρωτα, νεανικότητα και ορμή. Ξέρεις, για να πήγε κάποιος να πάρει σύνεργα και να πάει να γράψει σε μια γέφυρα, καημό μεγάλο, έρωτα τρελό ή νταλκά θα είχε. Είναι κάτι που πολλοί –αν όχι όλοι– κάποια στιγμή θέλουμε να φωνάξουμε, να γράψουμε, να εκμυστηρευτούμε.

Βίωσες μια μεταφυσική εμπειρία;

Πάει αρκετός καιρός. Είναι κάτι που το κρατάω για μένα σαν δώρο, που δεν το μοιράζεσαι, γιατί έχει ιδιαίτερη αξία. Έχει συμβεί, όμως, και το εξής παραπάνω από μία φορές: Να σκέφτομαι έντονα ένα πρόσωπο και να το συναντήσω μπροστά μου σε λίγη ώρα ή να με πάρει τηλέφωνο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πάντα εκπλήσσεσαι και αισθάνεσαι ότι ο κόσμος είναι μια στάλα!

Έκανε ο σκύλος σου σκανδαλιά;

Ο Ρένος! Κάθε φορά που ξεχνάω να κλείσω την πόρτα του μπάνιου, βρίσκω έναν άσπρο λόφο στο σαλόνι σαν νυφικό! Είναι το χαρτί υγείας! Μέχρι πρότινος σκάρωναν ζαβολιές μαζί με την Ήρα, η οποία «έφυγε»…

Πηγή: People