Μια δήλωση του Ευθύμη Ζησάκη που αφορούσε στις πρόβες που κάνει για την παράσταση TOC TOC πυροδότησε αντιδράσεις και γέννησε ερωτηματικά. Ο λόγος; Η παράσταση έκανε πρεμιέρα την περασμένη Δευτέρα με τον Νίκο Πολυδερόπουλο στο ρόλο που προετοίμαζε ο Ευθύμης Ζησάκης.

Τι ακριβώς συνέβη και πού έγινε η παρεξήγηση; Οι απόψεις διίστανται. Ο Ευθύμης Ζησάκης στις νέες δηλώσεις που έκανε στην κάμερα της εκπομπής Το Πρω1νό υποστήριξε πως είχε συζητήσει για την παράσταση πριν τα Χριστούγεννα, έκανε πρόβες και περίμενε να τον ενημερώσουν για την πρεμιέρα. Παράλληλα βέβαια ο ηθοποιός ανέφερε ότι μέσα στις γιορτές, που η παράσταση ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Πολυδερόπουλο, δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με κάποιον υπεύθυνο για να δει πώς θα κινηθούν στην Αθήνα. Άξιο λόγου να αναφέρουμε είναι πως ο Ευθύμης Ζησάκης ανάμεσα σε όλα κάνει την αυτοκριτική του και παραδέχεται πως εκείνος δεν ήταν συνεπής και σωστός στις υποχρεώσεις του.

Τρία στα τρία για τον Ευθύμη Ζησάκη: Αποχώρησε και από την παράσταση «Toc Toc»

«Το θέατρο ΗΒΗ με πλησίασε, μου έκανε μια πρόταση, και συγκεκριμένα ο άνθρωπος που ηγείται της παράστασης TOC TOC. Κάναμε κάποιες πρόβες, είχαμε μια ανοιχτή συζήτηση στο μεσοδιάστημα της Θεσσαλονίκης που βρισκόταν ήδη η παράσταση. Η συζήτηση που έγινε ήταν ότι από 7 Γενάρη θα συνεχίσουμε στην Αθήνα όντας στο θίασο του TOC TOC, στο θέατρο ΗΒΗ. Εμένα αυτό μου κόστισε είτε την ακύρωση άλλων δουλειών που εμένα μου κόστισε είτε τη διαδικασία της πρόβας», είπε αρχικά η παράσταση.

«Μπορεί στα θέατρα να μην υπάρχουν συμβόλαια υπάρχει όμως λόγος», εξήγησε ο ηθοποιός ρίχνοντας το μπαλάκι στον Κώστα Σπυρόπουλο και αναφέροντας πως δεν γνώριζε ότι θα γίνει η πρεμιέρα στις 7 Ιανουαρίου. «Σε κάποια πράγματα εγώ δεν ήμουν όπως θα έπρεπε, το αναγνωίζω αυτό. Είμαι εδώ για να δεχθώ και τα πυρά και τις δάφνες», συμπλήρωσε προσθέτοντας πως όποιος τον βάζει στον τοίχο και τον κρίνει εν τέλει του κάνει καλό.


Όλα όσα δήλωσε σχολίασαν με προσοχή στην εκπομπή Το Πρω1νό, με τη Φαίη Σκορδά να αναρωτιέται πώς γίνεται να γίνει μια πρεμιέρα χωρίς τουλάχιστον να έχουν γίνει κάποιες ομαδικές πρόβες, τον Δημήτρη Ουγγαρέζο να παραδέχεται πως ο Ευθύμης είναι ένα ελεύθερο πνεύμα αλλά όταν μιλάμε για επαγγελματισμό τα δεδομένα αλλάζουν, την Αφροδίτη Γραμμέλη να εύχεται να βοηθηθεί γιατί το έχει ανάγκη και τον Άρη Καβατζίκη να μεταφέρει την πλευρά του Κώστα Σπυρόπουλου.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Σπυρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην εκπομπή, Το Πρωινό, ώστε να τοποθετηθεί για όλα όσα ακούγονται και γράφονται για τη συμμετοχή και την απουσία του Ευθύμη Ζησάκη.

«Ο λόγος του καθενός είναι το παρελθόν του και οι διαδρομές του. Είμαι στου θέατρο από 10 χρονών παιδί. Πολλά χρόνια. Δεν ασχολούμαι με αυτούς που φεύγουν αλλά με αυτούς που μένουν. Με αυτούς που ήρθαν για να μείνουν και αυτοί που ήρθαν για να μείνουν είναι οι ηθοποιοί που δεν στήνουν τους συναδέλφους τους στην πρόβα, είναι αυτοί που δεν τους παίρνει ο ύπνος στην πρόβα από χτεσινές η προχθεσινές κρεπάλες είναι αυτοί που δεν στέλνουν συνέχεια μηνύματα ότι θα αργήσουν γιατί έχουν γύρισμα ενώ δεν έχουν είναι αυτοί που ασχολούνται με τον ρόλο τους και όχι με το πώς θα κάνουν ντόρο χωρίς λόγο. Τι λόγο να δώσεις σε κάποιον που δεν έχει λόγο; Υπάρχει λόγος; Η παράσταση αυτή προχώρησε και θα προχωρήσει κρατώντας αυτούς που αξίζουν την αφοσίωσή της! Ένας ολόκληρος θίασος ταλαιπωρήθηκε χωρίς λόγο… μόνο και μόνο επειδή έδειξε ανοχή και κατανόηση σε αλλεπάλληλες μετάνοιες και βαριές συγγνώμες από «τζάμπα μάγκες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Σπυρόπουλος βάζοντας ένα τέλος σε όλα.


Τέλος, η υπεύθυνη επικοινωνίας του θεάτρου, Μαργαρίτα Δρούτσα δήλωσε πως ο Ευθύμης Ζησάκης είχε ξεκινήσει πρόβες, αλλά ήταν ασυνεπής και για τον λόγο αυτό αντικαταστάθηκε.