Ο Χοακίν Φοίνιξ βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ του Τορόντο και αναφέρθηκε στον αδικοχαμένο αδερφό του Ρίβερ

Μπορεί στο Φεστιβάλ της Βενετίας να μην πήρε το βραβείο ερμηνείας, αλλά η επόμενη περίοδος, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, αναμένεται να είναι γεμάτη από ευχαριστήριους λόγους για τον Χοακίν Φοίνιξ.

Ο πρώτος εξ αυτών ήρθε στο Φεστιβάλ του Τορόντο. Εκεί ο Χοακίν Φοίνιξ βραβεύτηκε για την καριέρα του από τον Γουίλεμ Νταφόε, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω ίσως να είναι ο μεγάλος ανταγωνιστής του στο Ά Ανδρικό στα Όσκαρ για την ερμηνεία του στον Φάρο.

Ο Χοακίν Φοίνιξ αναφέρθηκε στον αδερφό του Ρίβερ αρχικά και στο ότι του χρωστάει όσα είναι σήμερα. Χάρη σε εκείνον δεν παράτησε την επιθυμία να γίνει ηθοποιός.

«Όταν ήμουν 15 ή 16, ο αδερφός μου ο Ρίβερ ήρθε στο σπίτι από τη δουλειά με τη βιντεοκασέτα μιας ταινίας που λεγόταν «Οργισμενο Είδωλο» και με κάθισε κάτω και με ανάγκασε να τη δω. Την επόμενη μέρα με ξύπνησε, και με υποχρέωσε να τη δω ξανά. Και μου είπε «Θα ξεκινήσεις πάλι την υποκριτική, αυτό θα κάνεις». Δεν μου το ζήτησε, μου το δήλωσε.

Και θα του είμαι υπόχρεος γι’ αυτό γιατί η υποκριτική μου έδωσε μία τόσο απίθανη ζωή. Είμαι γεμάτος από συναισθήματα, γιατί σκέφτομαι όλους αυτούς τους ανθρώπους που είχαν βαθιά επίδραση σε μένα. Βλέποντας αυτά τα βίντεο, σκέφτηκα την οικογένειά μου. Τις αδερφές μου Λίμπερτι, Σάμερ και Ρέιν που είναι οι καλύτερες μου φίλες».

Για το τέλος της ομιλίας του ο Φοίνιξ είχε ένα παθιασμένο κάλεσμα προς τη Ρούνι Μάρα. «Κάπου εδώ, δεν ξέρω πού ακριβώς, βρίσκεται ένας άγριος δράκος που θέλω να του ξεριζώσω τα φτερά, να τον σκεπάσω με μια κουβέρτα και να κοιμηθώ μαζί του για πάντα. Σ΄αγαπώ».