O Bradley White Dale έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό People. Ο τραγουδιστής αναφέρθηκε στο παρασκήνιο της αποχώρησής του από τους Stereo Soul, το συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο X-Factor και έφτασε στον τελικό, ενώ αποκάλυψε πως το όνομα του γκρουπ ήταν δική του ιδέα.

Tέλη Ιανουαρίου, ο Παναγιώτης ανακοίνωσε μέσω του Instagram των Stereo Soul ότι πλέον δεν ανήκεις στο γκρουπ. Τι ακριβώς συνέβη;

Ο Πάνος και εγώ δεν μιλούσαμε ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, ενώ στο τέλος δεν μπορούσα ούτε να τον βρω. Με μπλόκαρε από τα social media, ενώ δεν είχα καν πρόσβαση στην κοινή μας σελίδα, την σελίδα των Stereo Soul στο facebook. Ήταν λυπηρό, διότι δεν κατάλαβα για ποιο λόγο το έκανε. Αργότερα, έλαβα ένα email, στο οποίο μου εξηγούσε πως παίρνει τον έλεγχο των Stereo Soul, το όνομα του γκρουπ, τα πάντα. Ποτέ δεν με ρώτησε. Απλά μου το ανακοίνωσε. Θεωρώ πως αυτό ήταν ψυχρό εκ μέρους του. Δεν γνώριζα καν πως θα υπήρχε αντικατάσταση από νέο μέλος. Το «ανακάλυψα» όταν τους είδα στην τηλεόραση, που έδωσαν την πρώτη τους κοινή συνέντευξη. Εκείνη την περίοδο είχα ορισμένα προσωπικά θέματα και προβλήματα και ο Πάνος ήταν θυμωμένος μαζί μου. Παρόλα αυτά, θα επιθυμούσα να ήταν περισσότερο ειλικρινής απέναντί μου.

Για ποιο λόγο θεωρείς πως έφτασε ο κόμπος στο χτένι και σταμάτησε η συνεργασία;

Ήταν κάτι που έπρεπε να συμβεί. Οι Stereo Soul με εμένα και τον Παναγιώτη ήταν ένα εξαιρετικό ντουέτο. Στην αρχή μου ήταν κάπως δύσκολο, διότι η μπάντα δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του Xfactor και έπρεπε να μάθουμε πολλά ο ένας για τον άλλο. Είμαστε δυο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι. Δεν συμφωνούσαμε πάντα σε όλα, αλλά γίναμε σαν αδέρφια και είχαμε μια πολύ καλή επαγγελματική σχέση, με εξίσου δυνατές μουσικές στιγμές, εμφανίσεις και συνεργασίες. Καταφέραμε πολλά πράγματα μαζί. Όπως σε όλες τις δουλειές, έτσι και στην δική μας, ίσως χρειαστεί να συνεργαστείς με ανθρώπους που δεν ταιριάζεις απόλυτα και αυτό συμβαίνει γιατί είσαι επαγγελματίες. Ο Πάνος και εγώ, εκτός από συνεργάτες, γίναμε και φίλοι. Αυτό είναι κάτι που επίσης με εκπλήσσει για τον τρόπο με τον οποίο έληξε την συγκεκριμένη συνεργασία.

Στο brand «Stereo Soul» είχες τα ίδια δικαιώματα με τον Παναγιώτη ή είχε κατοχυρώσει εκείνος το όνομα του γκρουπ;

Με τα προβλήματα που αντιμετώπιζα στην προσωπική μου ζωή, δεν είχα την ενέργεια ώστε να παλέψω για το όνομα των StereoSoul. Η αλήθεια είναι πως επίσημα το όνομα του γκρουπ ανήκει και στους δυο. Για την ακρίβεια, εγώ ήμουν εκείνος που εμπνεύστηκε το όνομα του γκρουπ. Αλλά στη ζωή είμαι εραστής και όχι πολεμιστής. Το να του αφήσω το όνομα, ίσως και να σημαίνει πως νιώθω πλέον ελεύθερος και απαλλαγμένος από όλες τις δυσκολίες που είχαμε. Ήταν ωραία που ήμουν μέλος των Stereo Soul, αλλά τώρα είμαι ακόμα πιο χαρούμενος που εργάζομαι ως αυτόνομος καλλιτέχνης.

Ύστερα από την λήξη της συνεργασίας σας, ο Παναγιώτης έδωσε μια τηλεοπτική συνέντευξη, στην οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως δεν φέρθηκες με επαγγελματισμό και πως σε γενικές γραμμές δεν έδινες την απαραίτητη προσοχή που θα βοηθούσε την εξέλιξη του γκρουπ.

Σε μια σχέση δυο ανθρώπων, τα προβλήματα δεν μπορεί να τα δημιουργεί μόνο ο ένας. Και οι δυο θα κάνουν κάπου λάθος. Δεν μπορεί να είναι μόνος ένας ο κακός. Υπήρχαν πολλά πράγματα στη συμπεριφορά του Παναγιώτη τα οποία δεν μου άρεσαν και τα διαχειριζόμουν δύσκολα, ενώ κάποιες φορές ήθελε να παίρνει μόνο εκείνος τον έλεγχο σε αποφάσεις που αφορούσαν και τους δυο. Η περσινή χρονιά ήταν εξαιρετικά δύσκολη για μένα. Ο βιολογικός μου πατέρας πέθανε από καρκίνο. Παράλληλα ανακάλυψα πως είχα μια ετεροθαλή αδερφή, ενώ ο πατριός μου αρρώστησε κι εκείνος από καρκίνο. Δόξα τω Θεώ, τώρα είναι καλά. Και όλα αυτά συνέβαιναν, ενώ βρισκόμουν μακριά από την οικογένειά μου, χωρίς να μπορώ να τους βοηθήσω ψυχολογικά. Επιπλέον, χώρισα από μια σχέση που είχα και ήμουν λυπημένος. Και αν αυτό που σου περιγράφω δεν είναι αρκετό, εθίστηκα στις ναρκωτικές ουσίες. Πολλές φορές, δεν ήμουν ο εαυτός μου, έπαιρνα μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και η συμπεριφορά μου ήταν αντιεπαγγελματική. Προχωράω, όμως, μπροστά. Πήγα για αποτοξίνωση στην Αγγλία και τώρα είμαι καλά.

Ύστερα από όλα αυτά που συνέβησαν, θεωρείς πως ο Παναγιώτης σε πρόδωσε;

Στην αρχή ένιωσα προδομένος από τον Παναγιώτη. Αλλά τον συγχωρώ, διότι όλοι μας κάνουμε λάθη από άγνοια και φόβο. Είμαι σίγουρος πως κι εκείνος θα έλεγε πως ένιωσε προδομένος από μένα, παραμελώντας την μπάντα μας εξαιτίας των εξαρτήσεών μου. Αυτό που με έμαθε η ζωή είναι πως δεν μπορείς να αλλάξεις εσύ τους άλλους, οτιδήποτε και αν κάνεις. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να φροντίζουμε τους εαυτούς μας . Αυτό κάνω και αυτό σκοπεύω να κάνω από εδώ και πέρα…

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Έθνος.