Πόλεμος έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στις δυο κόρες της Ζωής Λάσκαρη, Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου και Μάρθα Κουτουμάνου.

Αφορμή για τα εξώδικα που στέλνουν η μια αδερφή στην άλλη, είναι η βίλα της αείμνηστης ηθοποιού. Πιο αναλυτικά μετά το θάνατό της, η Ζωή Λάσκαρη άφησε πίσω της, ως μοναδικούς κληρονόμους τις δυο κόρες αλλά και τον σύζυγό της με τον τελευταίο να αποποιείται την κληρονομιά.

Οι δυο γυναίκες, αρχικά είχαν συμφωνήσει πως το σπίτι θα τεθεί προς πώληση, ωστόσο μέχρι να βρεθεί κάποιος σοβαρός υποψήφιος αγοραστής, εκεί θα διαμένει η Μάρθα. Και κάπου εκεί ξεκινούν τα προβλήματα αφού η Μαρία-Ελένη ζητά κλειδιά του σπιτιού ενώ η Μάρθα διαμηνύει πως : «το σπίτι είναι διαθέσιμο να το επισκεφθεί οποιοσδήποτε σοβαρός υποψήφιος αγοραστής, οποιαδήποτε ημέρα και ώρα, κατόπιν συνεννόησης μαζί μου». Αυτό είναι κάτι που η Μαρία-Ελένη δε δέχεται και κάτι που δίνει την αφορμή για την έναρξη ανταλλαγής εξωδίκων.

Μάλιστα το μεσημέρι της Τρίτης, στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, έγινε και μις τηλεφωνική παρέμβαση από ξαδέρφη της Μάρθας Κουτουμάνου η οποία υποστήριξε πως η συμπεριφορά τόσο της Μαρίας-Ελένης όσο και του γνωστού ποινικολόγου έχει αλλάξει πολύ μετά το θάνατο της ηθοποιού.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο γνωστός ποινικολόγος θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Μέσα από την εκπομπή-και πάλι- της Τατιάνας Στεφανίδου, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος έδωσε τη δική του εκδοχή των πραγμάτων.

«Είμαι υποχρεωμένος να κάνω αυτή την παρέμβαση, γιατί ελέχθησαν πράγματα που παραμορφώνουν την αλήθεια. Η συμπεριφορά μας προς τη Μάρθα, μετά τον θάνατο της Ζωής, δεν άλλαξε ποτέ. Τα πράγματα της Ζωής μοιράστηκαν με τη δική μου παρουσία, ηρεμότατα και ωραιότατα. Η καθεμία επέλεξε τι ήθελε να πάρει, αντικείμενα, ρούχα, με απόλυτη συμφωνία… Η κυρία που μίλησε χθες στην εκπομπή σας είναι πράγματι συγγενικό πρόσωπο, αλλά δεν είχε ανάμειξη ποτέ στα οικογενειακά μας θέματα. Τη Μάρθα και την κόρη της, τη Ζένια, τα μεγάλωσα σαν παιδιά μου, γιατί τα αγαπούσα και τα αγαπώ, επί 40 χρόνια… Μετά τον θάνατο της Ζωής όλα έγιναν με απόλυτη τάξη. Το σπίτι στο Πόρτο Ράφτη ήταν στόχος να πωληθεί ή να μισθωθεί. Το σπίτι ανήκει εξίσου και στις δύο. Θα έμενε λίγο καιρό η Μάρθα, αλλά εκείνη αποφάσισε να μείνει στο σπίτι. Επί δύο χρόνια ολόκληρα αρνείται να δώσει τα κλειδιά στην Μαρία Ελένη, η οποία πήγε γι’ αυτό στο δικαστήριο – το οποίο την διόρισε προσωρινή διαχειρίστρια και η Μάρθα πρέπει να παραδώσει τα κλειδιά».

Αναφορικά με το θέατρο είπε: «Ελέχθησαν ψέματα. Δεν υπάρχουν χρυσές λίρες που εκλάπησαν, όλα αυτά είναι αποκυήματα φαντασίας…Η συμπεριφορά της Μάρθας τα δύο τελευταία χρόνια είναι τουλάχιστον ανεξήγητη. Η Ζωή είχε επιλέξει τη Μαρία – Ελένη για το θέατρο. Η Μάρθα δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για το θέατρο, η Μαρία Ελένη το παρακολουθούσε… Η Ζωή είχε ένα μικρό διαμέρισμα που ανήκει κι αυτό στα δύο κορίτσια. Η Μαρία Ελένη πήρε την πρωτοβουλία να εγκατασταθεί εκεί η Ζένια, για να είναι στο κέντρο… Ελπίζω να επιτευχθεί ο στόχος που εξυπηρετεί και τις δύο χωρίς καθυστέρηση…», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λυκουρέζος.