Ο Ντάνι Τρέχο (Danny Trejo) είναι ο ηθοποιός που όλοι γνωρίσαμε μέσα από τον ρόλο του σκληρού μεξικάνου αστυνομικού Ματσέτε (Machete) στην ομώνυμη ταινία. Και τώρα έγινε ο ήρωας σε ένα πραγματικό περιστατικό: έσωσε ένα νεαρό παιδί από αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο.

Ο Τρέχο την περασμένη Τετάρη (7/8) έγινε αυτόπτης μάρτυρας ενός τροχαίου ατυχήματος στο Λος Άντζελες, όταν μια μηχανή συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα το όχημα να αναποδογυρίσει. Στο αυτοκίνητο παγιδεύτηκε ένα παιδί, που ήταν δεμένο στο πίσω κάθισμα, ενώ στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν η γιαγιά του.

«Ήταν πανικοβλημένος! και του είπα «τώρα θα χρησιμοποιήσουμε τις υπερδυνάμεις μας» και αρχίσαμε να φωνάζουμε «υπερδυνάμεις!»», περιγράφει ο 75χρονος ηθοποιός για το τι είπε στο παιδί στη διάρκεια του απεγκλωβισμού και πρόσθεσε: «αναπτύξαμε κάτι σαν δεσμό μεταξύ μας» . Ο Τρέχο είπε ότι προσπάθησε να συρθεί μέσα στο όχημα από το σπασμένο παράθυρο, αλλά δεν έφτανε τη ζώνη ασφαλείας. Τελικά, με τη βοήθεια μιας γυναίκας που ήταν επίσης στο σημείο κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το παιδί. Και παρέμεινε μαζί του μέχρι που οι διασώστες απεγκλώνισαν και τη γιαγιά του.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το KABC, τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους η γιαγιά και το παιδί, ευτυχώς όμως όχι με σοβαρούς τραυματισμούς όλα εκτός κινδύνου. «Ό,τι καλό έχει συμβεί στη ζωή μου ήταν άμεσο αποτέλεσμα της βοήθειας σε κάποιον άλλον», δήλωσε ο Τρέχο στο KABC.