Ο εκκεντρικός λαϊκός τραγουδιστής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, αλλά βρέθηκε να μεγαλώνει στην Κω μετά το χωρισμό των γονιών του. Εκεί έγινε και η πρώτη του επαφή με τη μουσική αφού το 1985 άνοιξε έναν δικό του χώρο με ζωντανή μουσική όπου και ξεκίνησε να τραγουδάει επαγγελματικά. Όταν βέβαια ο Νότης Σφακιανάκης εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, τα πράγματα δεν ήταν και τόσο ρόδινα, αλλά ο Νότης βρήκε την άκρη και τραγούδησε δίπλα σε σπουδαίους καλλιτέχνες όπως η Πόλυ Πάνου και ο Σταμάτης Κόκοτας. Μια πίστα της συμπρωτεύουσας όμως έμελλε να καθορίσει την πορεία του, αφού εκεί τον ανακάλυψαν και το 1991 μπήκε επισήμως στη δισκογραφία με το Πρώτη Φορά. Από τότε οι επιτυχίες του έχουν σφραγίσει το λαϊκό τραγούδι και παραμένουν διαχρονικές. Ο Νότης όμως δεν είναι γνωστός μόνο για το ταλέντο του, αλλά και για την πληθωρική και ασυμβίβαστη προσωπικότητά του. Δε διστάζει να τοποθετείται δημόσια για κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, ενώ έχει δηλώσει «άθεος». Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, τον Απόλλωνα και την Αφροδίτη.

Fun Facts

  1. Όσο ζούσε στην Κω, εργάστηκε για ένα διάστημα ως dj σε τοπικά clubs.
  2. Έχει δηλώσει πως έκανε χρήση μαριχουάνας και έχει ταχθεί υπέρ της νομιμοποίησής της.
  3. Οι φανατικοί θαυμαστές του, του έχουν δώσει το παρατσούκλι «Άρχοντας», το οποίο έχει πλέον επικρατήσει δίπλα από το όνομά του.
  4. Πρόσφατα έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος και όταν επέστρεψε στο μαγαζί που εμφανιζόταν στην Αθήνα, παρουσίασε σε video wall εικόνες από το ατυχές αυτό συμβάν.
  5. Σε δηλώσεις του έχει χαρακτηρίσει την οικονομική κρίση στη χώρα μας «εικονική» και προσπάθεια του Γερμανικού κράτους να κατακτήσει την Ελλάδα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ONOMA
Νότης Σφακιανάκης
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
02-11-1959
ΖΩΔΙΟ
Σκορπιός
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
Ηράκλειο