Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης βρίσκεται και πάλι η βασιλική οικογένεια. Αυτή τη φορά όχι χάρη στην επικείμενη γέννηση του πρώτου παιδιού του πρίγκιπα Harry με την Meghan Markle αλλά λόγω μιας υποτιθέμενης απιστίας του πρίγκιπα William.

Συγκεκριμένα πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε η Daily Beast με ένα εξώφυλλο που ήθελε τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου William, να απάτησε την σύζυγό του όσο εκείνη ήταν έγκυος στο τρίτο τους παιδί με την καλή της φίλη, Rose Hanbury.

Αυτή η φήμη υπάρχει εδώ και σχεδόν ένα χρόνο όμως μετά την αναζωπύρωσή της από τη σκανδαλοθηρική βρετανική εφημερίδα, το παλάτι αποφάσισε να κινηθεί νομικά. Οι δικηγόροι του πρίγκιπα William  καταγγέλλουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο για το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Την υπόθεση έχει αναλάβει το δικηγορικό γραφείο των Harbottle και Lewis, μιας και έχουν εκπροσωπήσει την βασιλική οικογένεια σε αρκετές υποθέσεις κατά το παρελθόν.

Η επιστολή του δικηγορικού γραφείου προς τα Μέσα αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Η αναπαραγωγή ψευδών και εξαιρετικά επιζήμιων ειδήσεων σχετικά με την ιδιωτική ζωή των πελατών μας, εκτός του ότι προσβλέπει στην κερδοσκοπία, αποτελεί επίσης παραβίαση της ιδιωτικής ζωής του σύμφωνα με το Άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Σύμφωνα με την Βρετανική νομοθεσία, οι κατηγορούμενοι για δυσφήμηση και διακίνηση ψευδών ειδήσεων θα πρέπει να προβάλλουν τις απαραίτητες αποδείξεις προκειμένου να υπερασπιστούν τα όσα αναφέρουν στα δημοσιεύματά τους.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ένας από τους λόγους που το παλάτι οδηγήθηκε στην απόφαση να προσφύγει στη δικαιοσύνη για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι για να μπορέσουν να αποφύγουν μια τυχόν συσχέτιση με το σκάνδαλο που είχε προκύψει στο παρελθόν με την απιστία του πρίγκιπα Κάρολου προς την Diana.