Οι πρώτες της αναμνήσεις από την Ελλάδα είναι οι εικόνες που της μετέφεραν συγγενείς της από το χωριό τους, το Διαβολίτσι της Μεσσηνίας: το πόσο υπέφεραν οι άνθρωποι εκεί απ’ την ιδέα και μόνο του πολέμου και της Κατοχής που θα ξεκινούσε το 1940. Φόβος που ανάγκασε πολλούς να μεταναστεύσουν και τους περισσότερους να μην επιστρέψουν ποτέ στη χώρα.

Ο δικός της παππούς έφυγε για το Λος Άντζελες το 1932 και, καθώς ασχολούνταν με την εξαγωγή ελιών, άνοιξε ένα μικρό κατάστημα delicatessen. Ένα χρόνο αργότερα γύρισε για λίγο στο χωριό και η γυναίκα του έμεινε έγκυος στο τρίτο τους παιδί. Έφυγε ξανά και επτά χρόνια μετά έστειλε την απαραίτητη πρόσκληση στη σύζυγό του και στις αδελφές του, για να ζήσουν κοντά του στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Ήταν η πρώτη φορά που θα έβλεπε τη μικρότερη κόρη του. Σκληρά χρόνια…» λέει η Νικόλ και θυμάται πώς η πρωτότοκη του παππού, η Όλγα, της περιέγραφε τη στιγμή που αποφασίστηκε να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή: «Η θεία μου ήταν τότε 15 χρόνων και μόλις είχε σχολάσει από το σχολείο. Η μητέρα της –και γιαγιά μου– Αντωνία της είπε: “Μη ρωτάς τίποτα. Δεν προλαβαίνουμε. Απλώς μάζεψε τώρα τα πράγματά σου. Απόψε θα πάρουμε το πλοίο για την Αμερική…”». Το 1941 γεννήθηκε ο πατέρας της Νικόλ. Και η Ελλάδα έμεινε στο μυαλό της οικογένειας ως ο τόπος που γέλασαν κι έκλαψαν πολύ, αλλά δεν θα έβλεπαν ξανά.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Η Νικόλ ήθελε πάντα να ταξιδέψει στη χώρα του παππού, της γιαγιάς και των θείων της. Τους άκουγε να μιλούν στο σπίτι μόνο ελληνικά και τις Κυριακές να παρακολουθούν τη λειτουργία στην εκκλησία, όπου μαζευόταν όλη η ορθόδοξη ομογένεια. Έμαθε την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου κι όλα αυτά την έκαναν να προσθέσει τη φράση «Proud Greek Girl» δίπλα στο όνομά της στα social media. Αλλά η ζωή είχε τα δικά της σχέδια για το κορίτσι που έγινε η τοπ παίκτρια του γκολφ στην Αμερική και από τις σπουδαιότερες στον κόσμο!

Όλα ξεκίνησαν όταν ήταν 11 χρόνων, στο εξοχικό της οικογένειας στο Palm Desert. «Στην περιοχή υπήρχαν πολλά γήπεδα γκολφ και, για να περάσει η ώρα μας, με τον αδελφό μου αρχίσαμε να ασχολούμαστε με το άθλημα» λέει. Αρχικά, άρεσε περισσότερο σε εκείνον και όταν τελείωσε το σχολείο (είναι έξι χρόνια μεγαλύτερος) μετακόμισαν στο Palm Desert, προκειμένου να σπουδάσει Business Golf στο κολέγιο της περιοχής. Έτσι, έγινε πιο εντατική και η δική της ενασχόληση με το άθλημα. Γρήγορα έγινε η top junior παίκτρια γκολφ της χώρας, ταξιδεύοντας, στα 15 της χρόνια, στην Ιαπωνία, για να εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Juniors. Η συμμετοχή της στους αγώνες ήταν σταθερή, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Και οι διακρίσεις για την επίδοσή της; Η μια έφερνε την άλλη! Μεγαλώνοντας, όλα τα κολέγια της χώρας τής ζητούσαν να εγγραφεί σ’ αυτά, προκειμένου να εκπροσωπεί τις ΗΠΑ στους εθνικούς και διεθνείς αγώνες με τα δικά τους σύμβολα και λογότυπα. Τελικά; «Επέλεξα το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας. Και ήταν πολύ σημαντικό για μένα και την οικογένειά μου το ότι λόγω των διακρίσεών μου στο γκολφ δεν πληρώσαμε τα δίδακτρα των σπουδών μου (περίπου 40.000 δολάρια το χρόνο). Αυτή η υποτροφία ήταν η πρώτη μεγάλη χαρά που πήρα από το άθλημα. Ένιωσα ότι εισέπραττα μεγάλη αναγνώριση…» λέει. Και η πρώτη ισχυρή απογοήτευση που πήρε; «Στο δεύτερο χρόνο του Πανεπιστημίου, όταν έπρεπε να επιλέξω αν θα παραμείνω στους Junior παίκτες ή αν θα γινόμουν Professional, εγκαταλείποντας το Πανεπιστήμιο. Ένιωσα μεγάλη πίεση και τότε μου παρουσιάστηκε το πρώτο πρόβλημα στη μέση μου (σ.σ. αργότερα θα έκανε τέσσερις εγχειρήσεις στη μέση, δύο στους ώμους και μία στο ισχίο). Εντέλει, προτίμησα να συνεχίσω ως Junior συνεχίζοντας τις σπουδές μου» θυμάται.

Μετά το τέλος της φοιτητικής της ζωής οι διακρίσεις συνεχίστηκαν και έγιναν σπουδαιότερες, ως επαγγελματίας παίκτρια πλέον. Ποια από όλες ξεχωρίζει; «Το μεγαλύτερο επίτευγμά μου ήταν το 2007, στο Solheim Cup της Σουηδίας. Αγώνας όπου οι δώδεκα καλύτερες παίκτριες της Αμερικής διαγωνίζονται εναντίον των δώδεκα καλύτερων παικτριών της Ευρώπης» δηλώνει. Στο συγκεκριμένο αγώνα μάλιστα ήταν η δική της μπαλιά, το δικό της putt, όπως λέγεται στη γλώσσα των γκόλφερ, που έφερε τη νίκη στην Αμερική. «Το συναίσθημα είναι απερίγραπτο!» λέει.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Η νίκη της ομάδας την έφερε στο Λευκό Οίκο, καλεσμένη του τότε προέδρου της Αμερικής George Bush Junior. Το 2009, για παρόμοιο λόγο, ήταν καλεσμένη του προέδρου Barack Obama. Με ποιoν από τους δύο προέδρους –και μανιώδεις παίκτες του γκολφ– θα ήθελε να μοιραστεί έναν αγώνα; Η απάντηση είναι αφοπλιστική: «Με τον Bush! Ήταν πραγματική εμπειρία η συνάντηση μαζί του. Πέρασε μαζί μας περίπου σαράντα λεπτά και είχε στήσει στο γραφείο του στο Λευκό Οίκο ένα putting green για να μας υποδεχτεί. Ο πρόεδρος Οbama ξόδεψε για μας μόλις πέντε λεπτά από το χρόνο του».

Δίπλα της στους αγώνες ο σύζυγός της, Κρεγκ. Άνθρωπος του γκολφ και ο ίδιος, γνωρίστηκαν στα γήπεδα και πολλές φορές ήταν ο caddie της (εκείνος που μεταφέρει τα μπαστούνια, συμβουλεύει τον παίκτη και τον τονώνει ψυχολογικά). Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2005 και το 2011 ήρθε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί. Πήγε πίσω η καριέρα της από την εγκυμοσύνη και τη γέννηση της κόρης της; «Όχι, γιατί γεννήθηκε στο μεσοδιάστημα των αγώνων. Από το Νοέμβριο μέχρι το Μάρτιο ήμουν απολύτως κοντά της. Τηρήσαμε όλα τα ελληνικά έθιμα, όπως το να μη βγαίνω από το σπίτι για σαράντα μέρες και κατόπιν πήραμε την ευχή από τον ιερέα. Στη συνέχεια ήταν μαζί μου στα ταξίδια με τη βοήθεια της δικής μου μαμάς». Η μικρή πήρε το όνομα της γιαγιάς Ελένης, σε τελετή με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Καλιφόρνιας Ιερώνυμου, με τον οποίο διατηρούν θερμή σχέση (η Νικόλ και ο αδελφός της πολύ συχνά διοργανώνουν τουρνουά για φιλανθρωπικούς σκοπούς, υπό τη σκέπη της Εκκλησίας).

Έχει αποκτήσει φίλους από το χώρο του γκολφ; «Πολλούς. Συχνά βρισκόμαστε αντιμέτωποι στο γήπεδο, αλλά αυτό δεν έχει σημασία» τονίζει. Όσο για το διασημότερο παίκτη –και πιο ακριβοπληρωμένο αθλητή του κόσμου, με ετήσιο εισόδημα περίπου 80.000.000 δολάρια– Tiger Woods; Τα ερωτικά σκάνδαλα, με δεκάδες πορνοστάρ και στρίπερ, που αποκαλύφτηκαν πρόσφατα θαμπώνοντας το άστρο του, καθόλου δεν επηρεάζουν τη γνώμη και το θαυμασμό της. «Όταν παίζει ο Τiger, τα μάτια όλων είναι καρφωμένα στις κινήσεις του. Το γκολφ έγινε τόσο δημοφιλές από εκείνον. Κι αυτό δεν αλλάζει με τίποτα» υποστηρίζει με πάθος. Το ίδιο πάθος που έχει κάθε φορά που αναφέρεται στο γκολφ.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Και να που τώρα το αγαπημένο της άθλημα γίνεται ο καμβάς για την ταινία Swing Away, που μόλις γυρίστηκε στη Ρόδο, με την ίδια σε βασικό ρόλο και συμπρωταγωνιστές τον John O’Hurley, τη Shannon Elizabeth, τον Μάνο Γαβρά, τον Ρένο Χαραλαμπίδη, τον Χρήστο Σούγαρη και άλλους.

Η υπόθεση αφορά σε μία διάσημη παίκτρια του γκολφ, ελληνικής καταγωγής, η οποία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνεχόμενες ήττες της στα γήπεδα, βρίσκει καταφύγιο ηρεμίας στους παππούδες της στο ελληνικό νησί. Η επιλογή της Νικόλ για την ταινία ήταν του Ελληνοαμερικανού παραγωγού George Stefanopoulos (πρώτου εξάδελφου του πρώην συμβούλου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Bill Clinton). «Ξαφνιάστηκα όταν μου τηλεφώνησε. Όπως και ο ίδιος είχε ξαφνιαστεί όταν είχε ανακαλύψει τις ελληνικές μου ρίζες. Αποδέχτηκα με μεγάλη ευχαρίστηση την πρότασή του για το ρόλο, αλλά και για να είμαι σύμβουλος στην ταινία. Κι ένας από τους λόγους ήταν πως επιτέλους θα επισκεπτόμουν την Ελλάδα. Οι δύο αυτές βδομάδες ήταν οι ωραιότερες της ζωής μου!» ομολογεί χαμογελώντας.

Η Νικόλ δεν σκέφτεται να γίνει ηθοποιός. Σκέφτεται όμως να εφαρμόσει τη φιλοσοφία του γκολφ: «Ανταπόδωσε την αξία που σου δίνει το παιχνίδι». Με ποιον τρόπο; Δεν κοινοποιεί τις σκέψεις της. Σε λίγους μήνες, ωστόσο, σκέφτεται να είναι ξανά στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά της, ώστε να γνωρίσουν τον τόπο που κάποτε με πίκρα εγκατέλειψαν ο παππούς και η γιαγιά της και για τον οποίο αισθάνεται ότι του «χρωστάει» μεγάλη χαρά…

rouvas nicole castrale

Πρόσφατα, η Νικόλ γνώρισε τον Σάκη Ρουβά με τον οποίο μοιράστηκαν ένα παιχνίδι γκολφ που εξελίχθηκε σε μια καλή φιλία. Η ίδια ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία της με τον Σάκη Ρουβά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εντυπωσιάστηκε από το ταλέντο του στο γκολφ. Τις επιδόσεις του θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο 10ο τουρνουά Aegean Airlines Pro Am στο Costa Navarino 17-21 Ioυνίου.

Διαβάστε περισσότερα στο People που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα

Δείτε επίσης:

Ο Σάκης Ρουβάς θα μείνει για πάντα παιδί: Δείτε τον να παίζει με έναν εκσκαφέα

Σάκης Ρουβάς: Όλη η αλήθεια για το όχι του στην Πάολα μετά το «Άξιον Εστί»

Ο Σάκης Ρουβάς αποθεώθηκε: Ερμήνευσε το Άξιον Εστί και καταχειροκροτήθηκε από 15.000 κόσμο

Κατέβασε τώρα το People για το iPad δωρεάν από το App Store