Η Nicki Minaj ακύρωσε την εμφάνιση της στο Jeddah World Fest Music στη Σαουδική Αραβία που ήταν προγραμματισμένη για την επομένη εβδομάδα. Με την απόφαση αυτή θέλησε να δείξει ότι στηρίζει στα δικαιώματα των γυναικών και στην LGBTQ κοινότητα.

Η διάσημη τραγουδίστρια είναι γνώστη στο ευρύ κοινό για τα shows που κάνει και τα προκλητικά ρούχα που επιλέγει να φορέσει επάνω στη σκηνή, με αποτέλεσμα να κατακριθεί έντονα στα social media για τη εμφάνιση της σε αυτή τη συναυλία.

«Ενώ το μόνο που θέλω να είναι κάνω τη συναυλία για τους θαυμαστές μου στη Σαουδική Αραβία, θεωρώ πως είναι σημαντικό για μένα να καταστήσω σαφή την υποστήριξη μου στα δικαιώματα των γυναικών, στην LGBTQ κοινότητα και στην ελευθερία της έκφρασης» δήλωσε η τραγουδίστρια.

Το Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRF) της Νέας Υόρκης κάλεσε την περασμένη εβδομάδα την Minaj να ακυρώσει την εμφάνιση της σε αυτή τη συναυλία λέγοντας της πως η εμφάνισή της θα έρχονταν σε αντίθεση με τη συμμετοχή της ράπερ στις εορταστικές εκδηλώσεις των Gay Pride στη Νέα Υόρκη, που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο. Ο διευθύνων σύμβουλος του HRF, Thor Halvorssen, σύγχαιρε την τραγουδίστρια για την απόφαση της λέγοντας πως ήταν μια προσπάθεια της σαουδικής κυβέρνησης για να τη χρησιμοποιήσουν σε ένα κόλπο δημόσιων σχέσεων.

Η ομοφυλοφιλία απαγορεύεται στη Σαουδική Αραβία και οι γυναίκες στη συγκεκριμένη χώρα έχουν πολύ αυστηρό κώδικα στο ντύσιμο τους.

Πολλοί ήταν οι Σαουδάραβες που εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την απόφαση της Minaj να μην συμμετέχει, ενώ ένας από αυτούς σχολίασε:

«Λέτε πως έχετε εκπαιδεύσει τον εαυτό σας σε αυτά τα ζητήματα, αλλά σαφώς αυτό δεν είναι αλήθεια. Συγχαρητήρια που απογοητεύσατε όλους τους οπαδούς που έχετε εδώ.» Ενώ ένας ακόμη χρήστης του Twitter σχολίασε: «Είμαι ο μεγαλύτερος σου θαυμαστής και θα πέθαινα για να σε δω στη συναυλία. Όμως με απογοήτευσες, ευχαριστώ.»