Από τη Ντέπυ Κουρέλλου,

Η είδηση ότι ο Neyman Jr περίμενε το πρώτο του παιδί σε ηλικία μόλις 19 ετών, σύντομα επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο.«Με αυτή μου τη δήλωση θέλω να επιβεβαιώσω ότι θα γίνω πατέρας. Οι δύο οικογένειες –η δική μου και της μητέρας– μίλησαν και αποφάσισαν να μας βοηθήσουν να φέρουμε στον κόσμο αυτό το παιδί και να του δώσουμε όλα τα εφόδια που χρειάζεται. Συμφωνήσαμε να κρατήσουμε μυστικό το όνομα της μητέρας, για να μείνει ήρεμη τους επόμενους μήνες της εγκυμοσύνης της» γράφει στην επίσημη ιστοσελίδα του το 2011.

Βεβαίως αργότερα αποκαλύπτεται πως η μητέρα του κατάξανθου γιου του, David Lucca, είναι η πανέμορφη Rainha Carolina Nogueira Dantas. Η Carol, όπως την αποκαλούν οι φίλοι της, έβγαινε περίπου για δύο χρόνια με τον Νeymar. Όταν έμεινε έγκυος, ήταν ανήλικη, 17 ετών. Η οικογένεια της, όπως και εκείνη του Junior, δεν ενθουσιάστηκε με τα νέα. Καθώς, όμως, είναι αυστηροί καθολικοί, η άμβλωση δεν τέθηκε ποτέ σαν ενδεχόμενο. Ούτε, όμως, και ο γάμος… Ωστόσο ο Νeymar ονειρεύεται μια οικογένεια. «Θέλω να παντρευτώ και να κάνω παιδιά. Ονειρεύομαι μια οικογένεια με πολλά παιδιά που θα έχω συνεχώς μαζί μου. Με τον Davi μιλάμε σχεδόν κάθε μέρα και τον βλέπω από κοντά κάθε 4-6 εβδομάδες, όμως δεν είναι αρκετό».

Μπορεί στις δηλώσεις του να περιγράφει το όνειρό του για μια ήσυχη οικογενειακή ζωή, ωστόσο στην πραγματικότητα οι παρτενέρ του εναλλάσσονται συχνά. Άλλωστε είναι μόλις 25 ετών. Από το πλάι του έχουν περάσει καλλονές, όπως τα μοντέλα Barbara Evans, NicoleBahls, Carol Abranches, Carol Belli, η ηθοποιός Daniela Carvalho, η Andressa Suita, πρώην σύζυγος του Βραζιλιάνου ποπ σταρ Gustavo Lima, η χορεύτρια Roberta Appratti. Όλες Βραζιλιάνες. Σε αυτά προσθέστε και τις γυμνές φωτογραφίες του που είδαν το φως της δημοσιότητας και το σκάνδαλο με πόρνες, όταν ακόμη ήταν 17 χρόνων.

Η μόνη σοβαρή σχέση του ήταν με τη δημοφιλή Βραζιλιάνα ηθοποιό Bruna Marquezine. Έμειναν μαζί δύο χρόνια και χώρισαν το 2014.

Παρά την άστατη διαδρομή που έχει ακολουθήσει στη ζωή του, θεωρείται από τους πλέον θρήσκους ποδοσφαιριστές. Από τον πρώτο του μισθό μέχρι και σήμερα δωρίζει το 10% στην εκκλησία της γειτονιάς του. «Για τον Θεό τίποτα δεν είναι αρκετό. Ο Θεός μού έδωσε τα πάντα». Κάθε χρόνο οργανώνει δεκάδες φιλανθρωπικά παιχνίδια, ενώ στη Βραζιλία η δημοφιλία του έχει εκτιναχτεί με την ίδρυση του «Instituto Projeto Neymar Jr.» στην Πράια Γκράντε, ένα ίδρυμα που σήμερα παρέχει βοήθεια σε περισσότερες από 2.400 οικογένειες.

Το περιοδικό Forbes εξέφρασε ανησυχία, όμως, πως, αν συνεχίσει να αγοράζει πολυτελείς επαύλεις σαν να είναι καραμέλες, δεν θα γλιτώσει τη χρεοκοπία. Μάλλον, όμως, δεν έλαβε υπόψη τα πετροδολάρια του Κατάρ και τη «φρενίτιδα Neymar» – έχει γίνει video game και κόμικς, ενώ το 2014 το 20% των νεογέννητων παιδιών σε Βραζιλία και Βολιβία πήραν το όνομά του.

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.