Πριν από μερικές εβδομάδες, ο Νταν Σπίλο είχε κατηγορηθεί από την συμπαίκτρια του Κίλι Κιμ πως είχε φερθεί ανάρμοστα και με σεξουαλικό τρόπο απέναντι της. Ο ίδιος είχε τοποθετηθεί ως εξής: «Δουλεύω σε μια βιομηχανία όπου το κίνημα #MeToo σχηματίστηκε και του επιτράπηκε – δόξα τω Θεώ – να ανθίσει και να γίνει ισχυρό. Η προσωπική μου σκέψη είναι πως αν κάποιος ένιωσε άβολα για κάτι που έκανα, τρομάζω με αυτό και δηλώνω τη βαθύτατη συγγνώμη μου».

Λίγο καιρό μετά απ΄αυτά τα λόγια και με την Κιμ να έχει ψηφιστεί προς αποχώρηση, ο Νταν Σπίλο βρέθηκε ξανά να κατηγορείται και να αποχωρεί από το Survivor: Island of the Idols που προβάλλεται στο CBS.

Ο γνωστός ατζέντης φέρεται να έκανε μια ανάρμοστη κίνηση προς μια γυναίκα από την ομάδα της παραγωγής, ύστερα από ένα αγώνισμα ασυλίας και καθώς τους επιβίβαζαν σε μια βάρκα, λέγεται πως ακούμπησε με περίεργο τρόπο την κοπέλα και σε σημείο που δεν θα έπρεπε. Αυτό το επικοινώνησε η ίδια, ενώ μάρτυρας ήταν κι ένας από τους παίχτες της ομάδας του Σπίλο.

Έτσι, λίγο αργότερα, στο συμβούλιο αποχώρησης, ο παρουσιαστής Τζεφ Προμπστ ανακοίνωσε στους παίκτες την απόφαση της παραγωγής, χωρίς όμως να τους εξηγήσει το τι και πώς. Από την άλλη, το κοινό έμαθε τι συνέβη, αφού στο τέλος του επεισοδίου μαύρισε η οθόνη, και εμφανίστηκαν λέξεις που εξηγούσαν τι είχε γίνει μέσες άκρες.