Το πρωί της Τετάρτης η Έλενα Ακρίτα είχε βρεθεί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και αναφέρθηκε στην αγωγή του κυρίου Σεφερλή, με την οποία της ζητάει το ποσό των 100.000 ευρώ. Είναι ένα ποσό και μια κίνηση που η ίδια έχει στηλιτεύσει και έχει κάνει λόγο για παρακώλυση της ελευθερίας του Τύπου.

Η συγκεκριμένη δικαστική διαμάχη ήταν να ξεκινήσει, αλλά η δικηγόρος της Έλενας Ακρίτα ζήτησε αναβολή.

Ο Μάρκος Σεφερλής μίλησε στην Έλενα Πολυκάρπου και το Ευτυχείτε για τη δίκη και το ποσό. Ο ηθοποιός ξεκαθάρισε ότι το ποσό, αν επιδικαστεί ως αποζημίωση στην κυρία Ακρίτα, δεν θα το κρατήσει. Θα το δώσει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

«Η δουλειά μου δεν είναι να τρέχω στα δικαστήρια και να κυνηγάω κανέναν. Υπήρχε αυτή η διένεξη. Το μόνο που μπορούσα να κάνω μετά από αυτή την τεράστια προσβολή, ήταν να καταφύγω στην ελληνική δικαιοσύνη να με προστατεύσει. Εγώ, αυτό που διεκδικώ είναι η αποκατάσταση της φήμης μου και όλης αυτής τη ηθικής βλάβης που έχει γίνει. Την διεκδικώ νομικά και μόνο.

Από εκεί και πέρα, ο νόμος προβλέπει σε μια καταδικαστική απόφαση ένα ποσό 100.000 ευρώ ή προσωποκράτηση – γιατί αυτό βγήκε και έλεγε, μόνο για την προσωποκράτηση. Τώρα λέει και για τα χρήματα. Δεν ζητάω τα χρήματα της κυρίας Ακρίτα για να ζήσω. Τα χρήματα αυτά, αν τα κερδίσω, θα τα δώσω σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, γιατί δεν τα θέλω. Δεν ζητάω εγώ γιατί μου λείπουν τόσα λεφτά. Δουλεύω μέρα νύχτα για να μπορώ να ζω εγώ και η οικογένειά μου».