Από την Μαρία Παπαϊωάννου

Έχοντας μεγαλώσει στην τηλεόραση –έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στα 11–, αναρωτιέμαι αν της λείπει. «Είμαι πολύ χαρούμενη, γεμάτη και φορτωμένη με πράγματα που αγαπώ. Όταν γεμίζεις τη μέρα σου με τόσο δημιουργικά πράγματα και όταν οι συνθήκες δεν ευνοούν για να κάνεις κάτι που σε εκφράζει στην τηλεόραση και ούτε σου έχει προταθεί κάτι που να σε τσιγκλίσει για να πεις “επιστρέφω”, τότε δεν σου λείπει. Αν μου έλειπε η τηλεόραση, θα είχα γυρίσει. Αλλά δεν θέλω να κάνω κάτι απλά για να το κάνω. Προτιμώ να είμαι εκτός και να κάνω αυτά που αγαπώ», δηλώνει η Νάντια Μπουλέ.

Μου ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει τηλεοπτικό πρότζεκτ που να της άφησε πικρή γεύση. Κι ενώ σχηματίζεται στο μυαλό μου η εντύπωση πως δεν μετανιώνει για τίποτα, άθελά της μου την καταρρίπτει. «Μετανιώνω… Και γίνομαι σκληρή με τον εαυτό μου, αυτομαστιγώνομαι. Στα επαγγελματικά, όμως, δεν θεωρώ ότι μέχρι στιγμής έχω κάνει κάτι που να το σκέφτομαι και να λέω “Χριστέ μου, γιατί το έκανα;”. Εξαιτίας αυτού δεν θέλω να κάνω κάτι βιαστικά και μετά να γυρίσω και να κοιτάξω πίσω και να πω “μα πώς το έκανα;”».

Άνθρωπος που συνδυάζει το πρόγραμμα, τη συνέπεια αλλά και τον αυθορμητισμό, μου γεννάει την απορία αν στα μελλοντικά πλάνα της υπάρχει το ενδεχόμενο της δημιουργίας οικογένειας. «Είμαι 34, σε μια ηλικία που το θέμα της οικογένειας αντικειμενικά παίζει στο κεφάλι σου, γιατί ο χρόνος παίζει πλέον ρόλο στη ζωή σου. Είτε η απάντηση είναι “ναι, θέλω να κάνω παιδιά” είτε είναι “όχι, δεν θέλω να κάνω οικογένεια”, το θέμα είναι ότι αρχίζεις να το σκέφτεσαι. Βρίσκομαι στο “ίσως, δεν ξέρω”. Δεν νιώθω έτοιμη αυτή τη στιγμή, για προσωπικούς λόγους και δαίμονες. Αλλά φαντάζομαι πως κάποια στιγμή θα χτυπήσει το καμπανάκι. Πιστεύω για τις γυναίκες το καμπανάκι είναι ο χρόνος. Είναι νομοτελειακό. Μπορείς να κάνεις παιδί μέχρι ένα σημείο, αλλιώς το παίρνεις απόφαση ότι δεν κάνεις ή πας σε μια άλλη επιλογή. Δεν θέλω, όμως, να σου πω ότι φαντάζομαι τον εαυτό μου σε μια ηλικία χωρίς οικογένεια».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής