Στο «μάτι του κυκλώνα» έχει βρεθεί τις τελευταίες ημέρες ο Morgan Freeman, μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση. Μάλιστα, την ώρα που ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός απειλεί με μηνύσεις το CNN, το οποίο έφερε στο φως την εν λόγω υπόθεση, ένα βίντεο έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα λέγονται εναντίον του.

Το CNN πήρε συνεντεύξεις από δεκάδες πρόσωπα που συνεργάστηκαν με τον ηθοποιό και οι κατηγορίες εναντίον του αφορούν από μη συναινετικό άγγιγμα, μέχρι σεξουαλικά σχόλια. Μεταξύ άλλων, μία γυναίκα, η οποία εργάστηκε ως βοηθός παραγωγής στην ταινία Going In Style, ανέφερε ότι ο Freeman επί μήνες της μιλούσε άσχημα και την άγγιζε σε σημεία του σώματός της χωρίς συναίνεση, ενώ μία άλλη παραγωγός, στην ταινία Now You See Me, είπε ότι εκείνη και οι γυναίκες συνάδερφοί της άκουγαν πολλά άσεμνα λόγια.

Αν και μετά την δημοσίευση των καταγγελιών, ο 80χρονος πρωταγωνιστής ζήτησε δημόσια συγγνώμη, κάνοντας λόγο για παρεξήγηση, τώρα, μέσω του δικηγόρου του, απειλεί το ενημερωτικό δίκτυο με μήνυση, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για σεξουαλική παρενόχληση.

Την ίδια ώρα, πάντως, βλέπουν το φως της δημοσιότητας δύο βίντεο, στα οποία ο ηθοποιός κάνει άβολα σχόλια σε δύο γυναίκες δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων. «Κάνεις τρελίτσες με άντρες μεγαλύτερης ηλικίας; Ρωτάω απλώς», λέει, το 2016, στην Ashley Crossan όταν εκείνη του απαντά πως δεν είναι παντρεμένη, ενώ, ένα χρόνο πριν, σχολιάζει το ντύσιμο της Janet Mock, λέγοντας «έχεις ένα φόρεμα από τους γοφούς ως το γόνατο και κάθεσαι απέναντί μου και σταυρώνεις τα πόδια σου».

Δείτε στο βίντεο τα δύο περιστατικά: