Από τη Γωγώ Θωμά

Το πρώτο ημερολόγιο της Εριέττας Κούρκουλου – Λάτση κυκλοφορεί για να ενισχύσει το όραμα της μη κερδοσκοπικής της εταιρείας SGS (Save a Greek Stray) και τον αγώνα της για τα αδέσποτα. Δεν χρειάστηκε καθόλου προσπάθεια για να ενεργοποιηθούν αμέσως γνωστοί φιλόζωοι από τον καλλιτεχνικό χώρο που στήριξαν το σκοπό.

Αυτό είναι το φωτογραφικό άλμπουμ αγαπημένων Ελλήνων που στην οικογένειά τους έχουν (τουλάχιστον) ένα κατοικίδιο που λατρεύουν – και πόζαραν στο φακό για το πρώτο ημερολόγιο του Save a Greek Stray της Εριέττας Κούρκουλου-Λάτση, ένα νέο πρότζεκτ που ξεκινά με στόχο να καθιερωθεί και να ευαισθητοποιήσει.

Το ημερολόγιο έχει τίτλο «Save a Greek Stray», όπως ακριβώς και η μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε επίσημα πριν από τέσσερα περίπου χρόνια από την Εριέττα, με σκοπό την προστασία των ζώων και όραμα μια κοινωνία όπου κανένα ζώο δεν θα υποφέρει αβοήθητο στους δρόμους.

Η ιδέα ξεκίνησε όταν κατά τη διάρκεια των bazaars που διοργάνωσε πέρσι η SGS, η ομάδα ανακάλυψε ότι ο κόσμος αγαπά πολύ τα ημερολόγια. Θέλοντας λοιπόν να δημιουργήσουν ένα ενδιαφέρον ημερολόγιο επιστράτευσαν διάσημους Έλληνες που αγαπάνε τα ζώα και κάνουν έργο χωρίς να φαίνεται –έχουν βοηθήσει όλοι στο παρελθόν το Stray– έδωσαν ραντεβού στο στούντιο Αμύντα 13 του Πάνου Γιαννακόπουλου και φωτογραφήθηκαν για καλό σκοπό.

Και οι 15 αγαπημένοι Έλληνες που πήραν μέρος στη δημιουργία του ημερολογίου πόζαραν με ένα σκύλο που βρίσκεται στο καταφύγιο και είναι προς υιοθεσία. Το ημερολόγιο είναι διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας saveagreekstray.com αλλά και από τα χριστουγεννιάτικα bazaars που διοργανώνει η ΜΚΕ, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες των ζώων που φιλοξενούνται στο «Save a Greek Stray».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Περισσότερα νέα και πλούσιο ρεπορτάζ στο People που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.