Από τη Φανή Πλατσατούρα

Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου αγαπά (πολύ) τα παιδιά και αυτά τη Μίρκα. Ωστόσο δεν απέκτησε δικά της, όχι επειδή έβαζε πάνω απ΄ όλα την καριέρα αλλά να, έτσι τα ΄φερε η ζωή. Στη συνέντευξή μας στο περιοδικό People η ίδια εξομολογείται πως «τη μία ήμουν χωρισμένη, μετά ξανά μαζί… Ήθελα αν φέρω στον κόσμο ένα παιδί αυτό να γίνει με τις απόλυτα αγαπησιάρικες συνθήκες».

Παντρεύτηκε και χώρισε δύο φορές. Τη μία με τον Δάνη Κατρανίδη και τη δεύτερη, με τον ηθοποιό Ρήγα Αξελό. Δεν θα ακούσεις από το στόμα της, κακή κουβέντα για τους άνδρες που πέρασαν από τη ζωή της. Είναι έτσι η «φύση» της, γενναιόδωρη. «Αγάπησα και αγαπήθηκα. Και αν κάνω ταμείο -δεν μ΄αρέσει αυτή η λέξη γιατί σημαίνει πως όπου να ΄ναι κλείνει το μαγαζί- μόνο μείον δεν θα δείξει. Ήμουν των μακροχρόνιων δεσμών. Πάντα με έναν σύντροφο. Μπορεί βέβαια, να υπήρξα ακόμη και στρίγγλα στις σχέσεις μου. Μην βλέπεις που γελάω συνέχεια, ξέρεις τι κουταμάρες έκανα με τους άνδρες; Κατέβαζα μούτρα και κλειδαμπαρωνόμουν μέσα στο δωμάτιο. Ό,τι χειρότερο μπορεί να κάνει μια γυναίκα».

Την ρωτάω αν το κεφάλαιο «έρωτας» έχει κλείσει για τα καλά πια, στην περίπτωσή της. Η απάντηση -ευτυχώς!- δεν ήταν αυτή που περίμενα: «ποτέ δεν λες ότι τελείωσες με τον έρωτα. Ο έρωτας είναι πάντα, ευπρόσδεκτος. Τώρα θα μου πεις, “κυρά μου, κάτσε ήσυχα, που θες και έρωτες…”», λέει αυτοσαρκαζόμενη, ρίχνοντας προς τα πίσω τα μαλλιά. Φορά δύο πολύ ιδιαίτερα σκουλαρίκια – κρίκους στα αυτιά. Κι έχει και γι΄ αυτό μια ενδιαφέρουσα ιστορία να διηγηθεί: «μου αρέσουν πολύ τα φο μπιζού. Έχω και κάποια αληθινά αλλά δυσκολεύομαι να τα ξεχωρίσω από τα άλλα. Μια φορά μπήκε κλέφτης στο σπίτι και είχα όλα τα ψεύτικα κοσμήματα απλωμένα στο κρεβάτι. Και παρότι τρόμαξα όταν γύρισα και είδα ότι με είχαν ληστέψει και είχαν κάνει άνω – κάτω το σπίτι, με έπιασαν τα γέλια γιατί την πάτησε! Πήρε όλα τα ψεύτικα και άφησε τα αληθινά. Σαν τον ποντικό που χώνει τη μύτη του στο άδειο ψυγείο. Αν κάτι λατρεύω, είναι τα σκουλαρίκια και τις καρφίτσες. Αυτή η Κριστίν Λαγκάρντ, στον λαιμό μου στέκεται (γέλια)».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.