Μπορεί να γεννήθηκε αγόρι, να έφυγε από το σπίτι της διωγμένη σε ηλικία 16 ετών και να άλλαξε φύλο στα 17 της αλλά η Μίνα Ορφανού δεν το έβαλε κάτω. Καταρρίπτοντας τα στερεότυπα για τις τρανσέξουαλ στην Ελλάδα η 28χρονη κέρδισε το 2010 το βραβείο πρώτο γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στη Στρέλλα του Πάνου Κούτρα από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου αλλά και πολλά βραβεία σε φεστιβάλ του εξωτερικού. Η επιτυχία της κινηματογραφικής Στρέλλας, της άνοιξε κι άλλες καλλιτεχνικές πόρτες, αυτές του θεάτρου και της τηλεόρασης – πρωταγωνιστώντας στα έργα Φάντο και Λις και στους Βασιλιάδες αντίστοιχα. Στον ελεύθερο χρόνο της η Ορφανού ασχολείται και με τα εικαστικά με πολλές μάλιστα εκθέσεις στο ενεργητικό της.

Fun Facts

  1. Γεννήθηκε στη Ρόδο αλλά μεγάλωσε στην Κάλυμνο.
  2. Παρόλο που είναι από νησί, δεν της αρέσει καθόλου η θάλασσα. “Μ’ αρέσει να βλέπω στεριά, βουνό, πράσινο, πέτρα,” λέει.
  3. Εχει παραδεχτεί ότι από τη σειρά «Βασιλιάδες» της χρωστάνε πάνω από 30.000 ευρώ και έχει ήδη κινηθεί νομικά.
  4. Αν ήταν ήρωας καρτούν θα ήταν ο Μπομπ Σφουγγαράκης. Μάλιστα έχει σε dvd όλα τα επεισόδια της σειράς.
  5. Η Μίνα Ορφανού εκτός από όλα τα άλλα φτιάχνει και κρέμες περιποίησης «Η συνταγή για τις κρέμες ήταν της γιαγιάς μου. Την πήρε η κόρη της, η θεία μου δηλαδή, που είναι μοναχή, και εκείνη την έδωσε σε εμένα. Έτσι ξεκίνησα να ασχολούμαι με αυτό το κομμάτι, εμπλουτίζοντάς το,» λέει.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ONOMA
Μίνα Ορφανού
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
03-05-1982
ΖΩΔΙΟ
Ταύρος
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
Ρόδος