Η γοητεία ενός σπιτικού τοστ. Οι μοναχικές στιγμές με το σύζυγό της. Η απόφαση να κάνει εξωσωματική για να αποκτήσει τις κόρες της. Η Michelle Obama μέσα από τη νέα της αυτοβιογραφία μοιράζεται με τον κόσμο τις πιο προσωπικές της στιγμές. Μιλώντας στο περιοδικό People, η πρώην πρώτη κυρία μίλησε για το πώς βιώνει τη ζωή της μετά το Λευκό Οίκο. Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης.

Μπορώ να κάνω μια ρηχή ερώτηση; Σου λείπουν όλα αυτά τα ρούχα που είχες ως πρώτη κυρία;

Όχι. Μου αρέσουν τα ρούχα, αλλά όχι η διαδικασία. Μερικές φορές ξεχνάω πως πρέπει να ντυθώ κατάλληλα και όταν ξυπνάω το πρωί έχω αυτή τη διάθεση «τι φοράω πάλι!». Και μετά αργώ επειδή είμαι σε φάση «Πού είναι το άλλο φόρεμα; Δεν το δοκίμασα ποτέ. Πού είναι η Meredith (σ.σ. η στιλίστρια του Λευκού Οίκου), ω Θεέ μου! Πού είναι εκείνα τα παπούτσια;». Υπάρχουν φορές που είμαι στην ντουλάπα και είμαι συνεχώς «Τι;».

Από μια ρηχή σε μια πιο βαθιά ερώτηση: Πώς ελπίζεις να σε θυμούνται ως πρώτη κυρία;

Πήγα στο γυμνάσιό μου χθες και άκουσα τρία κορίτσια να λένε πως επέλεξαν το Whitney Young επειδή πήγαινα εγώ εκεί. Το να ξέρεις ότι απλά και μόνο η παρουσία σου στον κόσμο τούς έκανε να νιώσουν πως μπορούν να κάνουν κάτι μεγάλο και δύσκολο είναι αρκετό. Ελπίζω να μπορώ να το κάνω αυτό για τις κόρες μου και για εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο. Αν αυτή είναι η παρακαταθήκη μου, είμαι καλά με αυτήν.

Πηγή: People